"The VVitch"-instruktør og -skuespillerinde slår pjalterne sammen på "Nosferatu"-remake

Den 33-årige scenograf Robert Eggers fik en yderst succesfuld start på karrieren som instruktør tilbage i 2015 med sit horror-hit "The VVitch", som bl.a. vandt prisen for Bedste instruktion under dét års Sundance-filmfestival.

Og Eggers nød tilsyneladende sit samarbejde med stjernefrøet Anya Taylor-Joy ("Split") foran kameraet, for han har netop fået hende med om bord på sit kommende "Nosferatu"-remake.

Det kom frem sidste november, at Eggers' næste projekt ville være en genindspilning af en af gysergenrens ældste milepæle. Som 17-årig opsatte Eggers endda et "Nosferatu"-skolestykke.

EN UOFFICIEL "DRACULA"-FILMATISERING

F.W. Murnaus oprindelige stumfilmsklassiker fra 1922 beretter om vampyrgreven Orlok fra Transsylvanien, som vil købe et hus i Tyskland og forelsker sig i sin ejendomsmæglers hustru.

Filmen var en uofficiel filmatisering af Bram Stokers "Dracula", som Murnau ikke kunne sikre rettighederne til. Filmen er allerede blevet genindspillet i 1979 af Werner Herzog.

Eggers både skriver og instruerer den nye "Nosferatu", som endnu ikke har fået en premieredato. Taylor-Joy har også "X-Men"-filmen "New Mutants" og "Split"-fortsættelsen "Glass" i kalenderen.

Kommentarer

"The VVitch"-instruktør og -skuespillerinde slår pjalterne sammen på "Nosferatu"-remake

 • ★★★1

  Spændende, men den er godt nok en tung arv at løfte. Både 1922 og 1979-udgaverne er mesterlige film. Fordelen er selvfølgelige, at de fleste filmgængere formodentlig aldrig vil have set nogle af delene. :)

  Benway16-08-17 13:18

 • ★★★★0

  Lidt spøjst valg. Havde heller set en original film fra dem. Men hey, jeg skal nok se den!

  David Lund16-08-17 13:33

 • ★★★1

  Jeg er frisk! The VVitch viste, at han fint formår at skabe en troværdig historisk ramme, så det kan kun blive spændende. 

  Både stumfilmen og Werner Herzogs genindspilning hører til blandt mine favorit Dracula-filmatiseringer, uanset at de tager sig ret mange friheder med forlægget.  

  thomsen16-08-17 16:24

 • ★★★1

  Har Herzog udgaven liggende, prøvede at se den for et par måneder siden, men så opdagede jeg at der kun var Norsk og Soumi undertekster på, så gemmer den til en dag hvor har hoved til at prøve at forstå Norsk tekst, eller en dag jeg får en nordmand som ven.

  MOVIE100016-08-17 16:31

 • ★★★0

  Introen til Herzog-filmen er gendigt rystende. Jeg tror nærmest aldrig nogensinde, jeg har set en film, hvor de første par minutter er kommet så meget under huden på mig. Selvom jeg har set den en del gange efterhånden, giver den mig stadig myrekryb.

  Benway16-08-17 17:14

 • ★★★0

  Shit! Nu får jeg lyst til at se Herzog-filmen igen.

  thomsen17-08-17 13:03

 • ★★★3

  Shit! Nu får jeg lyst til at se Herzog-filmen igen.

  Skikkelserne er mumificerede lig fra en koleraepidemi i 1833 i Mexico. Det er en af den slags behind-the-scenes oplysninger, som ikke beroligere mig det fjerneste.

  Benway17-08-17 13:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen