Thomas Vinterberg laver film om kærligheden til alkohol

"Vi drikker fuldstændig sindssygt, og vi lader vores børn drikke endnu vildere," siger den danske instruktør.

Med sin næste film dykker Thomas Vinterberg ned i et emne, som mange mener, at danskerne er verdensmestre i: Druk.

Filmen, der netop også får den titel, vil ifølge instruktøren i udgangspunktet være "en hyldest til alkohol". Det skriver Politiken.

Vinterberg har til projektet fundet inspiration hos den norske psykolog Finn Skårderud. Psykologen mener, at mennesket simpelthen er født med en halv promille for lidt. "Skårderud siger, at man er mere parat og åben, mindre selvcensurerende, mere musikalsk og kreativ på de første to glas alkohol. Derefter så... ja, så sker der også ting, som vi også vil undersøge," siger Vinterberg.

Instruktøren bemærker endvidere, at "der bliver talt meget om sundhed og forbandelsen ved alkohol. Samtidig drikker vi fuldstændig sindssygt, og vi lader vores børn drikke endnu vildere." Til det med børnene kommer han med en lille personlig anekdote.

"En vegansk, lesbisk kvinde fra Los Angeles. Hun ville bare hjem!"

Vinterberg fortæller, at han på et tidspunkt arbejdede sammen med en kvindelig amerikansk manuskriptforfatter, som mødte hans datter, der gik i gymnasiet. Datteren fortalte, at hun skulle løbe søløb. "Hvad det var?. 'Jo, vi skal løbe 3,2 km og tømme en kasse øl'. 'Jamen, kaster man så ikke op?'. 'Jo, jo, men hvis man kaster op synkront, får man trukket tid fra, og hvis man kaster op usynkront, bliver der lagt tid til'".

Ifølge Vinterberg kiggede den amerikanske kollega på ham, som om hun ville sige: "Hvornår griber du ind?"

"Og jeg stod der som en forkølet dansk far. Jeg kunne pludselig se det med hendes øjne. 'What about the police?'... Og så sagde Nanna: 'Oh, but the teachers will be there!'. En vegansk, lesbisk kvinde fra Los Angeles. Hun ville bare hjem!"

Thomas Vinterberg skriver filmen sammen med Tobias Lindholm, som han tidligere har arbejdet sammen med på "Jagten" og "Kollektivet". Vinterberg er næste gang aktuel med det autentiske ubådsdrama "Kursk", der kan ses i biograferne fra på torsdag.

Se også: Moovy TV: Bag om "Krigen" - interview med Tobias Lindholm og Pilou Asbæk

Kommentarer

Thomas Vinterberg laver film om kærligheden til alkohol

 • ★★★0

  Måske endelig en film, hvor det er passende at tage en halv flaske snaps med i biografen. SKÅL!

  Aranyhajú Nyárszépe18-01-19 15:50

 • ★★★★★★1

  Måske endelig en film, hvor det er passende at tage en halv flaske snaps med i biografen. SKÅL!

  En halv? Drak du den anden halvdel inden du kommenterede her;-)

  T. Nielsen18-01-19 16:41

 • ★★★0

  En halv? Drak du den anden halvdel inden du kommenterede her;-)

  Du drikker vist for lidt ;)

  Det er slang for 35cl udgaven. Oprindeligt blev den kaldt for en halv abe, men med tiden har man droppet aben og kalder den idag bare for en halv flaske snaps.
  Den helt lille udgave kaldes en kylling.

  Men ja, måske er det for lidt, men kommer jo an på hvor lang tid filmen varer. Mener der gik 2 hele flasker snaps for 3 personer til den første Ringenes Herre film. Det var dog også en meget lang film med indlagt pause.

  Aranyhajú Nyárszépe18-01-19 17:19

 • ★★★★★★0

  Haha ja det gør jeg vist:D Kan nu heller ikke fordrage snaps:-/ Ikke at det skal være en undskyldning, for jeg drikker sgu for lidt;)

  T. Nielsen18-01-19 17:34

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen