Thomas Vinterberg og Zentropa laver ny fremtidsserie til TV 2

Med "Familier som vores" giver den anerkendte instruktør sig for første gang i kast med serieformatet.

Thomas Vinterbergs ("Kursk") første serieprojekt lyder som en smertelig og dystopisk føljeton med fingeren på pulsen, hvori klimaforandringerne splitter familien Danmark. 

Som det fremgår af TV 2's annoncering af serien, så er alt, som det plejer, i "Familier som vores". Men forude venter en ny tid, hvor landet langsomt evakueres. Over de næste par år vil Danmark udvandre. Kun huse, skoler og tomme gader står tilbage, når vandet langsomt gør sin entré. De, der selv har råd rejser til velstillede lande. De, der ikke har så meget, må rejse med et offentligt program til udfordrende områder.

Familier, venskaber og forelskede par vil blive skilt ad. Had og splittelse vil opstå blandt nogle. Kærlighed og forsoning blandt andre. Al ejendom er med et slag værdiløst, alle formuer forandrede, og lykken blandt de rejsende danskere tilsmiler kun de heldige.

Vinterberg instruerer selv alle seks afsnit af "Familier som vores" og skriver manuskriptet sammen med Bo hr. Hansen, som han også skrev sin debutfilm, "De største helte", sammen med.

"Thomas Vinterberg er i en klasse for sig", udtaler TV 2-fiktionchef Katrine Vogelsang. "Siden han var med til at grundlægge dogmefilmene i halvfemserne med blandt andet sit eget gennembrud, 'Festen', har han gang på gang vist sit talent for at fortælle skæbnehistorier, vi aldrig glemmer. Thomas Vinterberg er helt unik og kan som få skabe fortællinger, der sætter sig i sjælen. Det glæder vi os til at være med til på TV 2."

Zentropa producerer

Thomas Vinterberg skaber tv-serien "Familier som vores" sammen med Zentropa, der har arbejdet på projektet det seneste års tid.

Zentropa har ikke kun stået bag en række af de mest markante danske spillefilm siden 1990'erne, men også tidligere skabt tv-serier som "Riget", "Blekingegade", "Klovn" og senest "Håbet". Sisse Graum Jørgensen er producent, der for Zentropa blandt andet har produceret Vinterberg-film som "Jagten", "Kollektivet" og den kommende "Druk".

Optagelserne til "Familier som vores" går i gang i slutningen af 2021 eller starten af 2022. Skuespillerbesætningen offentliggøres, når de vigtigste roller er blevet besat.

 

Kommentarer

Thomas Vinterberg og Zentropa laver ny fremtidsserie til TV 2

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen