Thomas Vinterbergs "Kollektivet" er udtaget til Toronto International Film Festival

Det er netop blevet offentliggjort, at Thomas Vinterbergs "Kollektivet" er blevet udtaget til den 41. udgave af Toronto International Film Festival, hvor filmen får en officiel visning i festivalens Special Presentation-sektion. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

"Kollektivet" blev tidligere på året en pæn succes herhjemme, hvor den solgte over 300.000 billetter. Senere blev den udtaget til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin, hvor Trine Dyrholm fik en Sølvbjørn i kategorien Bedste kvindelige skuespiller for sin præstation som Anna.

Thomas Vinterbergs forrige danske film "Jagten" fra 2012, blev også udtaget til filmfestivalen i Toronto og vist i samme Special Presentation-sektion, før den senere blev både Golden Globe- og Oscar-nomineret og fik en række andre priser.

Udover udtagelsen til Toronto kan Zentropa og Thomas Vinterberg glæde sig over, at "Kollektivet" er solgt til store dele af verden, bl.a. Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Benelux-landene, Østrig, Grækenland, Rumænien, Polen, Korea, Kina, Hongkong, Taiwan, Rusland, Israel, Tyrkiet, Columbia og Brasilien.

Toronto International Film Festival løber fra 8. til 18. september.

Kommentarer

Thomas Vinterbergs "Kollektivet" er udtaget til Toronto International Film Festival

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen