Tim Allen: Manuskriptet til "Galaxy Quest 2" er fantastisk

Never give up! Never surrender!

Tilbage i 1999 blev sci-fi-komedien "Galaxy Quest" et mindre hit i USA, men filmen floppede internationalt, og først i 00'erne begyndte filmens popularitet og globale fanskare for alvor at vokse.

Filmen handler om en gruppe afdankede skuespillere, som i sin tid medvirkede i den "Star Trek"-agtige tv-serie "Galaxy Quest", men som ikke har fået nogen større roller siden da og nu bruger størstedelen af deres tid på at skrive autografer og tage gruppebilleder sammen med entusiastiske nørder til diverse fan-events.

Men en dag bliver skuespillerne transporteret til det virkelige verdensrum af en gruppe rumvæsner, der ligger i krig med nogle arrige monstre, og som modtog tv-transmissionerne af "Galaxy Quest" i deres del af galaksen og fejlagtigt troede, at serien var den ægte vare.

Filmens voksende popularitet blev understreget i 2018, da den dybdeborende dokumentar "Never Surrender: A Galaxy Quest Documentary" udkom. Men der har også længe floreret rygter om en potentiel toer.

Læs også: Sci-fi-komedien "Unbelievable!!!!!" med dukker, Snoop Dogg og 42 "Star Trek"-skuespillere(!) udkommer i august

Aktiviteten på rygtebørsen døde dog lidt ud i 2016, da skuespilleren Alan Rickman døde. I den oprindelige film spillede Rickman skuespilleren Alexander Dane, som i "Galaxy Quest"-serien spillede det Spock-agtige rumvæsen Dr. Lazarus.

Og i et nyt interview med Entertainment Weekly fortæller filmens hovedrolleindehaver, Tim Allen, at "Galaxy Quest 2" netop ikke har fået luft under vingerne, fordi det oprindelige manuskript fokuserede meget på forholdet mellem Allen og Rickmans respektive roller:

"Det er et fantastisk manuskript. Men problemet er, at den vidunderlige Alan Rickman er gået bort. Så fortsættelsen gik i sort, fordi manuskriptet handlede om Lazarus og Taggart (Rickmans rolle i filmen, red.). Det hele handlede om netop deres forhold."

Men Allen er dog stadig optimistisk om en mulig toer: "Det betyder ikke, at ideen ikke kan rebootes. Den underliggende historie var hylende morsom og underholdende. Jeg har ikke talt med nogen om projektet den seneste uges tid, men vi taler altså om det hele tiden."

Allen foreslår, at manuskriptet kan omskrives, således at en anden karakter (muligvis Sigourney Weavers kommunikationsofficer, Tawny Madison) overtager Lazarus' plads i rampelyset.

Filmens instruktør, Dean Parisot ("Bill & Ted Face the Music") har desuden afsløret, at Amazon Studios i en periode overvejede at lave en tv-serie baseret på den originale film.

Kommentarer

Tim Allen: Manuskriptet til "Galaxy Quest 2" er fantastisk

 • 1

  Jeg elsker den første film. Det er sgu arvligt at Rickman er død, uden ham er det ikke samme :(

  the-new-meister18-01-21 10:52

 • ★★★★0

  Vil heller ha de bruger tiden på at fixe lyden på den omtalte dokumentar.

  Elwood18-01-21 10:52

 • ★★★1

  ..VAR fantastisk. Uden Alexander Danes tydelige glæde som værende, for evigt, Dr. Lazarus... er der ikke meget tilbage...

  Sry'! Jeg er ikke den store Tim Allen - ekspert*.

  *Ikke at er der mangel på den slags, nu om stunder...

  Gasivodo18-01-21 21:02

 • 0

  Jeg er mere fan af Tim Allen i Home Improvement end i Galaxy Quest.

  Bjur20-01-21 09:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen