Tom Hanks-klassikeren "Big" var oprindeligt tiltænkt som en gyser(!) med Robert De Niro

Den fornøjelige komedie fra 1988 var mildest talt blevet en anderledes film, hvis filmmagernes oprindelige plan var blevet realiseret.

Filmhistorien ville selvfølgelig have udartet sig anderledes, hvis visse instruktører eller skuespillere havde kastet sig over projekter, som endte med at gå til andre kollegaer – hvad nu, hvis Tom Selleck havde sagt ja til rollen som Indiana Jones? Hvad nu, hvis Kubrick havde accepteret John Lennons tilbud om at indspille "Ringenes herre" med det britiske band? Og hvad nu, hvis Robert De Niro havde fået hovedrollen i komediehittet "Big" for 33 år siden?

I "Big" spillede Tom Hanks ("A Beautiful Day in the Neighborhood") en dreng i en voksen mands krop. Filmen indtjente godt 150 mio. dollars på verdensplan dengang og sikrede den dengang 32-årige Hanks en Oscar-nominering – hans første af slagsen.

Læs også: Tom Hanks' blod bliver brugt i kampen mod corona

Men i et nyt interview bekræfter filmens kvindelige hovedrolleindehaver, Elizabeth Perkins, et gammelt rygte: at Hanks' hovedrolle oprindeligt var blevet tilbudt til Robert De Niro ("Joker").

Og ikke nok med det – da De Niro var tilknyttet projektet, var der også tale om en langt mere alvorstung film. Den færdige film var en fornøjelig, hyggelig komedie spækket med positivitet, legetøj og glad musik, men ifølge Perkins var "Big" som udgangspunkt ikke udtænkt som en komedie:

"De Niro-versionen var mere trist. Det var snarere en gyserfilm, hvor Robert De Niro vandrer rundt i New Yorks gader. Tom Hanks gjorde filmen meget mere sjov."

De Niro måtte dog forlade projektet, før optagelserne gik i gang, på grund af en overlæsset kalender.

Man kan da også godt forestille sig, at "Big" havde været en interessant film, hvis De Niro havde spillet en rådvild mand, der ikke kunne forholde sig til sin nye, ældre krop. Men så var vi nok gået glip af denne ikoniske scene (eller måske havde De Niro spillet Beethovens "Måneskinssonaten" på tangenterne i stedet?):

Kommentarer

Tom Hanks-klassikeren "Big" var oprindeligt tiltænkt som en gyser(!) med Robert De Niro

 • 0

  Troede det var en gyser. Tænk at være et barn, som lige pludselig befinder sig i en voksen krop med alt det ansvar, som det medfører ;) 

  ZimaBlue14-04-21 16:10

 • ★★★★★1

  Troede det var en gyser. Tænk at være et barn, som lige pludselig befinder sig i en voksen krop med alt det ansvar, som det medfører ;) 

  Livet er en fucking gyser, man!

  The Insider14-04-21 17:58

 • ★★★★0

  Så at en 12årig Tom Hanks, der fik lov til at "ligge øverst" er AY-OKAY nu? 

  .."jamen HUN vidste jo ikke bedre"...

  ENIG!

  Ergo 12årige ♂'er noget grissefy! 

  Og jeg var også..medens jeg lyttede til P4 i P1 sent søndage... 

  BIG(1988) ÉR en gyser i 2021!

  Gasivodo16-04-21 23:48

 • ★★★0

  Lyder spøjst, men er glad for det blev som det blev, da jeg synes Big er en lille filmperle - også for voksne :)

  Gormanden17-04-21 08:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen