"Transformers"-franchisen genstartes efter "Bumblebee"

Et reboot af serien kan være på vej, efter spin-off-filmen har ramt biograferne.

En farverig æra i actionfilmenes historie lader til at være ved at have taget sine sidste skridt – men samtidig kan en ny æra være i sin tidlige udvikling. Det forlyder nemlig, at Paramount, der er studiet bag "Transformers"-filmene, vil reboote universet, når spin-off-filmen "Bumblebee" har ramt de amerikanske biografer i december. Historien kommer fra en Toy Fair-præsentation med legetøjsselskabet Hasbro, som nu vil tage mere kontrol med filmserien og genstarte historierne om de transformerende kæmperobotter.

De bombastiske blockbusters har – på godt og ondt – været en fast kilde til debat blandt filmpublikummet det seneste årti. På trods af et hav af dårlige anmeldelser til de senere kapitler og derudover skærmydsler bag kulisserne – hvor stjernen fra de tre første film, Megan Fox, på et tidspunkt bl.a. sammenlignede instruktør Michael Bay med Adolf Hitler – fortsatte filmserien ufortrødent med at rykke videre med nye fortællinger, alt imens pengene stødt væltede ind fra alverdens eksplosionshungrende biografgængere.

økonomisk skuffelse

Da den femte film i serien skuffede ved billetlugerne, specielt i hjemlandet USA, var det dog de første svaghedstegn for en franchise, som normalt virkede garant for en stor økonomisk gevinst. Man havde allerede plottet både en spin-off-film og "Transformers 6" ind i kalenderen inden premieren på det seneste actiondrøn, men den sjette film er nu blevet taget af plakaten.

Spin-off-filmen, der er et soloeventyr i 80'erne om "Bumblebee"-robotten i det gule Volkswagen-design, afsluttede for nyligt optagelserne under filmmager Travis Knight ("Kubo – den modige samurai"). Det kan altså vise sig, at den første film i serien, som ikke bærer Bays fingeraftryk, også bliver fortællingen, der lukker serien ned.

Michael Bays robotsaga tog sin begyndelse tilbage i 2007, hvor "Transformers" udkom. Siden blev det til i alt fem sprængfarlige film med de skydegale autobotter, hvoraf det seneste kapitel, "Transformers: The Last Knight", kunne opleves i biograferne sidste år. "Bumblebee" står til dansk premiere 3. januar 2019.

Kommentarer

"Transformers"-franchisen genstartes efter "Bumblebee"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen