Tre danske film skal kæmpe om Oscar

Tre danske film er i dag blevet sat på en shortlist som mulige bud på Danmarks kandidat til en nominering i kategorien Foreign Language Film ved Oscar-uddelingen. Det skriver Det Danske FIlminstitut i en pressemeddelse.

De tre film er "Du forsvinder" af Peter Schønau Fog, "Gud taler ud" af Henrik Ruben Genz og "Underverden" af Fenar Ahmad.

En dansk Oscar-komité bestående af syv repræsentanter fra filmbranchen og Det Danske Filminstitut afgør hvert år, hvilken film der indstilles til dysten om en Oscar-nominering i kategorien Foreign Language Film. Afgørelsen foregår i to runder, og den første fandt sted i dag, hvor komitéen udpegede tre indledende kandidater. Anden runde, hvor komiteen peger på deres endelige valg, finder sted 20. september.

Vedkommende historier fortalt med nerve og originalitet

Claus Ladegaard, direktør for Filmstøtte på Det Danske Filminstitut og formand for komitéen, uddyber valget: "Tilsammen viser filmene kvaliteten og bredden i dansk film. Det er vedkommende historier fortalt med nerve og originalitet."

"Peter Schønau Fog imponerer med sin tankevækkende filmatisering af Christian Jungersens roman 'Du forsvinder'. Hvad vil det sige at være menneske i spændet mellem vores frie vilje og vores bundethed til hjernens kemi, spørger filmen og holder os til ilden med sin fascinerende, fragmentariske fortælleform og et eminent skuespil af Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm."

"Henrik Ruben Genz tager livtag med Jens Blendstrups selvbiografiske roman 'Gud taler ud' og giver portrættet af den dominerende far både varme og satirisk brod. Søren Malling giver den fuldt gas i hovedrollen som topmavet parcelhuspatriark, og tidsbilledet fra slutfirserne er imponerende tegnet."

"Fenar Ahmad har med sin anden spillefilm 'Underverden' skabt et originalt bud på dansk action. Filmens miks af rå realisme i sin skildring af Københavns underverden og genrens neglebidende spændingselementer er sjældent set herhjemme, og mere end 180.000 danskere kvitterede ved billetlugen i januar."

Du kan se eller gense Moovy TV's "Underverden"-interview med Dar Salim og Fenar Ahmad herunder.

Kommentarer

Tre danske film skal kæmpe om Oscar

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen