Tre film kæmper om nomineringen som dansk Oscar-kandidat

Komitéen, som afgør, hvilken dansk film der skal indstilles til kampen om en Oscar-nominering i kategorien Foreign Language Film, er nu kommet med deres bud.

Der bliver tale om Thomas Vinterbergs "Kollektivet", Lisa Ohlins "De standhaftige" og Martin Zandvliets "Under sandet". Om en måned beslutter komitéen så endeligt, hvilken af de tre film der skal indstilles.

Henrik Bo Nielsen, direktør for Det Danske Filminstitut, som er formand for komitéen, siger i en pressemeddelelse: "Her i første runde har vi i komitéen peget på tre film, som alle har potentialet til at friste Akademiets medlemmer, når der skal Oscar-nomineres. Samlet demonstrerer de dansk films høje niveau og tager samtidig dybe greb ned i vores egen nationale historie og kultur."

Komitéen består ud over formanden i år af Tivi Magnusson fra Producentforeningen, Anders Refn fra Danske Filminstruktører, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Jacob Wendt Jensen fra Danske Filmkritikere, Kim Pedersen fra Danske Biografer og afdelingschef Mariannne Moritzen fra Det Danske Filminstituts afdeling for fiktion.

Kort før jul offentliggøres den amerikanske Oscar-shortliste med ni udenlandske film. Onsdag 5. januar indledes stemmeprocessen til nomineringerne, som offentliggøres torsdag 24. januar. Det 88. Oscar-show finder sted søndag 26. februar.

Se eller gense Moovy TV's interview med "Under sandet"-interview med Martin Zandvliet og hovedrolleindehaver Roland Møller herunder:

Kommentarer

Tre film kæmper om nomineringen som dansk Oscar-kandidat

 • ★★★1

  Jeg må indrømme, at jeg ikke har set de to andre film, men "Under sandet" er fuldkommen fantastisk, og jeg spår den gode chancer for at snuppe statuetten, hvis den bliver indsendt. 

  The Insider16-08-16 15:19

 • ★★0

  Jeg må indrømme, at jeg ikke har set de to andre film, men "Under sandet" er fuldkommen fantastisk, og jeg spår den gode chancer for at snuppe statuetten, hvis den bliver indsendt. 

  Enig selvom jeg heller ikke har set de 2 andre.

  MOVIE100016-08-16 15:47

 • 0

  Jeg bliver meget overrasket, hvis ikke "Under sandet" bliver sendt afsted.

  benjamin5116-08-16 15:51

 • ★★★1

  "Under sandet" er forrygende og tematisk særdeles aktuel, og IMHO klart dén film af de tre som fortjener at blive nomineret. Som Johan, tror jeg også at den ville have en chance for at gå hele vejen. Dog kan det være, at navne som Vinterberg og Dyrholm vægter tungest i nomineringen.

  Dolphinfriendly16-08-16 15:52

 • 0

  "Kollektivet" har tungere navne, men slår mig som en lidt for lokal og lille en film, hvor "Under sandet" er mere universel. Dens vinderchancer er bestemt tilstede.

  benjamin5116-08-16 15:58

 • ★★★2

  Jeg er meget enig, Benjamin - nogle gange giver nomineringerne bare ikke super meget mening. 

  Dolphinfriendly16-08-16 16:01

 • ★★★0

  Kollektivet har skam vundet priser i udlandet, så de må også forstå den i andre lande. Den slags er vel også en fordel for dens chancer. Håber dog også på Under Sandet.

  David Lund16-08-16 17:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen