Trine Dyrholm skal spille Margrete I

Filmen beskrives som et moderne portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag.

Trine Dyrholm havde stor succes med sin rolle i "Dronningen", og nu skal hun som sit næste projekt spille en anden dronning – og endda en vaskeægte af slagsen.

Dyrholmer har nemlig fået rollen som den danske dronning Margrete I i en film, der instrueres af Charlotte Sieling og starter optagelser til marts.

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, Kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Se også: Bedste Trine Dyrholm-filmpræstation?

Charlotte Sieling siger i en pressemeddelelse: "Margrete I var en imponerende kvinde, og jeg vil fortælle historien om hende, da den overraskende nok er ufortalt på film. Jeg vil give hende en stemme og fortælle om en af Europas stærkeste regenter. Kvinden, der skabte Kalmarunionen, et fællesskab blandt Danmark, Norge og Sverige, der kom til at vare i 126 år, og kvinden, der regerede på trods af og ikke på grund af sit køn."

"'Margrete den Første' er et moderne portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag. Karriere, familie, moderskab. Filmen viser, hvilken pris Margrete I måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde."

Sieling har skrevet manuskriptet til "Margrete den Første" sammen med Jesper Fink ("Før frosten") og Maya Ilsøe ("Arvingerne"). Filmen forventes at få premiere i første halvdel af 2021.

Kommentarer

Trine Dyrholm skal spille Margrete I

 • ★★★★0

  Blir spændende at se en udgave af den her historie, hvor de taler mere :)


  Elwood14-02-20 12:12

 • ★★0

  Hun er en aktiv dame hende Dyrholm. I øjeblikket er hun jo ved at optage "Erna i krig", der får premiere her til september. Den lyder sgu også meget interessant.

  Aranyhajú Nyárszépe14-02-20 12:30

 • 0

  Jeg betvivler ikke hendes evner, i at få den kørt hjem -- også. Måske dansk royal historie så måske ligefrem kan blive spændende? Foruden den serie med Mads Mikkelsen selvfølgelig :)

  Ronni Pedersen15-02-20 00:28

 • ★★★★0

  Jeg betvivler ikke hendes evner, i at få den kørt hjem -- også. Måske dansk royal historie så måske ligefrem kan blive spændende? Foruden den serie med Mads Mikkelsen selvfølgelig :)

  Lars Mikkelsen :)

  Elwood15-02-20 01:51

 • 0

  Lars Mikkelsen :)

  Tak, den var pinlig ...  

  Ronni Pedersen16-02-20 23:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen