Tusindvis af kinesiske biografer lukker måske permanent

Hele 42% af Kinas biografer svarer i en rundspørge, at de sandsynligvis lukker dørene for altid som konsekvens af coronavirussens udbrud.

Kina har længe været et af verdens største filmmarkeder, og i årevis har Hollywood nydt godt af landets voksende åbenhed over for internationale biograffilm. Men coronavirussen, som startede i Kina, har ramt Kinas biografkæder hårdt.

Der har ofte været forlydener om, at Kinas biografer snart ville åbne igen, og at de bl.a. ville genudgive flere store Hollywood-film – bl.a. Harry Potter-filmene i nye 3D-versioner. Men biograferne venter stadig på tilladelse fra de lokale myndigheder til at åbne dørene igen.

Læs også: Flere store biografkæder bandlyser Universals film

Under alle omstændigheder har biograferne været lukkede så længe, at en stor del af dem er gået bankerot. Og i en stor rundspørge afslørede knap halvdelen af Kinas biografer, at det er "meget sandsynligt", at de må lukke permanent.

Blot 10% af biograferne svarede, at de er på vej mod normal drift, mens 28% svarede, at deres fremtid stadig er uvist.

Ved udgangen af 2019 havde Kina i alt 69.800 filmlærreder fordelt ud over cirka 12.400 biografer. Hvis godt 40% af dem lukker, så vil det altså sige, at omtrent 5.000 biografer og 27.920 lærreder forsvinder.

For nylig begyndte de danske biografer igen at lukke biografgængere ind. Men situationen i Kina, coronavirussens voldsomme udbrud i USA, udskydelsen af flere store premierefilm samt den spirende distributionskrig mellem filmselskaberne og biograferne er alt sammen med til at skabe stor usikkerhed om filmbranchens nærmeste fremtid.

Kommentarer

Tusindvis af kinesiske biografer lukker måske permanent

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen