Tuva Novotny vinder hovedkonkurrence på CPH PIX 2018

"Blind Spot" er shortlistet som Norges Oscar-kandidat.

Hovedprisen på CPH PIX 2018 er netop blevet uddelt, og den gik til svenske Tuva Novotny for hendes norske debutfilm "Blind Spot", mens danske Rasmus Kloster Bro modtog en special mention af juryen for "Cutterhead".

11 debuterende instruktører fra hele verden var nomineret til talentprisen og en kontant præmie på 6.000 euro.

Tuva Novotny er født i 1979 i Sverige og er en international anerkendt skuespillerinde, der er kendt fra bl.a. "Annihilation", "Borg" og "Krigen". En af hendes første mindeværdige roller var i den danske ungdomsgyser "Midsommer" fra 2003. Hendes spillefilmdebut "Blind Spot" følger i et one-take en teenagepige og hendes forældre i løbet af halvanden time. Filmen er shortlistet som Norges Oscar-kandidat.

Som en del af festivalens skole- og familieprogram BUSTER er prisen for bedste børnefilm samt en kontant præmie på 2.000 euro ligeledes blevet uddelt under årets festival. En jury bestående af fem unge mellem 12 og 14 år har peget på deres favorit blandt otte nominerede film. Vinderen blev "I Kill Giants" af danske Anders Walter. Filmen fik 3 stjerner, da den blev anmeldt her på sitet.

Politikens Talentpris og festivalens Publikumspris bliver uddelt lørdag 6. oktober. Selvom to af årets vindere fundet, er CPH PIX dog langt fra slut. Festivalen fortsætter otte dage endnu til og med 10. oktober i København.

Se Moovys dækning af CPH PIX dag 1-3 her og dag 4-6 her.

Kommentarer

Tuva Novotny vinder hovedkonkurrence på CPH PIX 2018

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen