USA’s filmfotografforbund nominerer Dan Laustsen for hans arbejde på Guillermo del Toros "Nightmare Alley"

"Nightmare Alley" er den fjerde film, som danske Laustsen har lavet sammen med del Toro.

Danske Dan Laustsen er for længst blevet en af de mest ombejlede og anerkendte filmfotografer i Hollywood med bl.a. (foreløbigt) to "John Wick"-film og den Oscar-belønnede "The Shape of Water" på CV'et.

Laustsen blev Oscar-nomineret for netop sit arbejde på Guillermo del Toros sidstnævnte film, og der er meget, der tyder på, at Laustsen igen bliver nomineret til den prestigefyldte pris i år.

Se også: "The Shape of Water"-interview med filmens Oscar-nominerede, danske fotograf

Laustsen er nemlig netop blevet nomineret af de amerikanske filmfotografers eget forbund, ASC (American Society of Cinematographers), i kategorien Fremragende filmfotografisk indsats på en spillefilm takket være sit arbejde på del Toros nyeste film, "Nightmare Alley", som lander i de danske biografer i morgen.

I kategorien dyster Laustsen mod billedsiderne i filmene "Dune", "Belfast", "The Tragedy of Macbeth" og "The Power of the Dog". Sidste års ASC-vinder, filmfotografen Erik Messerschmidt, vandt efterfølgende også Oscar-prisen for sit arbejde på David Finchers "Mank".

ASC-priserne uddeles for 36. gang den 20. marts.

Moovy TV interviewede for nylig Lautsen om hans arbejde på del Toros nyeste opus, og det interview kan du snart se her på siden. Herunder er vores seneste interview med den danske filmfotograf, der diskuterer sit arbejde på actionbraget "John Wick: Chapter 3 - Parabellum":

Kommentarer

USA’s filmfotografforbund nominerer Dan Laustsen for hans arbejde på Guillermo del Toros "Nightmare Alley"

  • 0

    Mega fedt! Jeg kunne dog godt have undt West Side Story en nominering også, især fordi det lader til at være på bekostning af sort/hvide film som i de seneste år har fået en enorm kærlighed fra prisshows. Belfast fx, formår efter min mening ikke at hæve sig til noget ekstraordinært rent visuelt, og dens brug af sort/hvid virker mere som et billigt trick til at spare nogle penge på set-design og skabe en hurtig transformation til en anden tidsalder. Nuvel, det bliver jo nok Dune der vinder alligevel.

    Sichlau26-01-22 12:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen