Unge danske serietalenter udvikles i landsdækkende initiativ

I 2021 gik Netflix og Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet i København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, sammen om at præsentere den første udgave af Serieskolen: et landsdækkende projekt sat i søen, for at hjælpe med at udvikle den næste generation af serieskabere og historiefortællere i Danmark.  

Nu fornyer og udbygger Netflix og Fonden Filmtalent deres hidtil succesfulde fælles indsats og lancerer således Serieskolen 2023. 

LÆS OGSÅ: NETFLIX STØTTER UNGE DANSKE SERIETALENTER

I år er Serieskolen tilbage med flere nye tiltag. Herunder ekstra to-dages pop-up workshops i Odense, Aarhus og København. De kommer til at foregå uden for filmværkstederne og skal åbne Serieskolens muligheder op for endnu flere talenter og hjælpe til at fremme diversiteten af stemmer inden for fremtidens historiefortælling og i den danske filmindustri. Derudover har Filmtalent indgået et samarbejde med festivalen THIS i Aarhus. Ligesom i 2022 vil Den Vestdanske Filmpulje være samarbejdspartner. Det gør det muligt for Serieskolen at støtte et fjerde talenthold – og dermed give endnu flere talenter fra hele Danmark mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres evner inden for seriel historiefortælling.

OM Serieskolen 2023

Første del af Serieskolen består af syv masterclasses, der skal give et godt indblik i arbejdet med serieformater, og denne del er åben for alle med interesse i udvikling og produktion af tv-serier. De forskellige masterclasses vil blive afholdt af nogle af branchens stærkeste fagpersoner, såsom medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, skuespillere/forfattere/ instruktører Ditte Hansen og Louise Mieritz ("Ditte & Louise", "Dansegarderoben") samt Jenny Stjernströmer Björk, Vice President Nordic Content, og Chris Mack, Director, Grow Creative, fra Netflix.

Del 2 og 3 vil blive tilbudt udvalgte Serieskoletalenter og fokusere på centrale aspekter af serieudviklingsprocessen, såsom manuskriptskrivning, salg og pitching. For at give endnu flere talenter mulighed for at tilmelde sig Serieskolen 2023 vil det i år ikke være et krav at være et kerneteam på tre personer (producer, instruktør og manuskriptforfatter), selvom det vil være et kriterium.

Til sidst i forløbet vil fire talenthold få mulighed for at skabe et proof of concept og hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Du kan læse mere om Serieskolen og tilmelde dig her.

Kommentarer

Unge danske serietalenter udvikles i landsdækkende initiativ

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen