Verdens mest udskældte instruktør stopper

Siger man navnet Uwe Boll, vil der hos mange filmaficionados dukke et let smørret smil op. Ingen har som den tyske instruktør været synonym med dårlig smag de i dette årtusinde, men nu rinder det mod sin ende.

I et interview med metronews.ca proklamerer Uwe Boll, at hans tredje "Rampage"-film med undertitlen "President Down" også bliver hans sidste, og her drejer det sig ikke blot om flere film om den skydegale Bill Williamson – nej, Uwe Boll har lavet sin sidste film ifølge ham selv.

"Raging Bull", som Boll blev døbt efter at have udfordret sine værste kritikere, beklager, at hans egen personlige pengekiste er brugt op og giver i et ikke uinteressant debatindlæg skylden til især diverse streamingtjenester:

"'Rampage 3' vil blive set på Netflix, dvd, Itunes eller lignende. Folk vil sige 'det er en fantastisk film!' Jeg kan lide den blah, blah, blah', så vil de se "Avengers".  Med streaming overalt er der blot en stor bølge af film, som flyder, uden du har noget at skulle have sagt," siger Uwe Boll og uddyber: "Markedet er dødt. Du tjener ikke penge på film længere, fordi dvd- og Blu ray-markedet er faldet med 80 procent de seneste tre år. Det er den sande grund: at jeg simpelthen ikke har råd til at lave film længere."

Uwe Boll er specielt kendt for at have taget adskillige computerspil-franchises som "Alone in the Dark" og "Far Cry" for derefter at lave dem til fuldstændigt uigenkendelige filmversioner, som selv de mest inkarnerede og tro fans af de oprindelige spil har taget afstand fra. Spilfilmatiseringer har dog været et bevidst karrieretræk for Boll.

"Jeg har brugt mine egne penge siden 2005, og hvis jeg ikke havde lavet de åndsvage computerspilsbaserede film, havde jeg aldrig skrabet nok penge sammen til at kunne sige, 'lad os lave den Darfur-film'," forklarer Uwe Boll bramfrit med reference til "Attack on Darfur".

Uwe Boll har altid været set som lidt af en sær snegl i filmverdenen, og overfor metronews.ca gør han da også et nummer ud af at positionere sig imod resten af det etablerede Hollywood. Han mener bl.a., at netop "Attack on Darfur" med Billy Zane og Edward Furlong er længder bedre end tematisk tilsvarende Hollywood-produkter: "Den er langt bedre Oliver Stones 'Wall Street 2'. Den er bedre researchet, den er bedre skrevet, den er bare bedre, men den har ikke Michael Douglas. Det er ikke Jason Bourne eller lignende l***, hvor man har opdigtet ting. Mine film er virkelige."

Skulle Uwe Boll holde, hvad han lover, vil han takke af med 33 film på sit CV. Et CV, som Boll i interviewet afslører ikke selv at have fulgt med i siden 2005, hvilket han nu vil til at gøre som nyslået pensionist.

Har man lyst til et sidste glimet af Ed Wood for det nye millennium, er det muligt at se traileren til Uwe Bolls (muligvis) sidste film "Rampage: President Down" herunder.

Kommentarer

Verdens mest udskældte instruktør stopper

 • ★★★★★0

  Fantastisk nyhed på flere måder. 

  Lars!26-10-16 21:33

 • ★★★★★0

  Jeg har dog ikke set nogen af hans film. Nogen som har et par "anbefalinger"? 

  Lars!26-10-16 22:02

 • ★★★0

  Kommer sgu lidt til at savne ham og hans film. 

  MOVIE100026-10-16 22:02

 • ★★★★★★0

  Jeg har dog ikke set nogen af hans film. Nogen som har et par "anbefalinger"? 

  Kun hvis du har et akut behov for at skyde kæben af dig selv. Jeg sætter stor pris på dårlige film, men holy shit.

  Zero Cool26-10-16 22:08

 • 0

  Jeg har dog ikke set nogen af hans film. Nogen som har et par "anbefalinger"? 

  Jeg har set en lille håndfuld. Både Bloodrayne og In the Name of the King (A Dungeon Siege Tale) har en del "so bad it's good" elementer. F.eks. er det imponerende hvordan han har fået store navne til at medvirke i sådan en farce som In the Name... Far Cry og Alone in the Dark er til gengæld bare "ringe" ringe. :D

  moulder66626-10-16 22:25

 • ★★★★★★0

  F.eks. er det imponerende hvordan han har fået store navne til at medvirke i sådan en farce som In the Name... 

  I starten var der ingen der var klar over, hvor skidt en instruktør han var, men efterfølgende har det været pga. pengene, de har været med. Der var jo detdér hul i den tyske lovgivning, som han groft udnyttede og som ganske sikkert har været med til at give ham penge til at hyre større stjerner.

  Da hullet blev lukket og han faktisk skulle til at præstere og skaffe røve i sæderne, så faldt budgetterne stille og roligt, og det blev sværere og sværere for ham at lave film.

  Men til gengæld whiner han så over det.

  Zero Cool26-10-16 22:31

 • ★★★★0

  Skååååål og så bunder vi lige. 

  Babo26-10-16 23:10

 • ★★★★★★0

  Jeg er sådan set ligeglad om han stopper eller laver 259 film mere. 

  T. Nielsen26-10-16 23:16

 • ★★★★★0

  Hver gang jeg tænker på Uwe Boll, tænker jeg mere på dette klip end nogen af hans egentlige film

  youtu.be/vgNeoMvC6hA (elsker især punkt 5 og 10)

  Jeg har set en god håndfuld af hans film i øvrigt. Postal var den eneste, der var bare lidt tæt på at være vellykket af dem jeg har set.

  David Lund26-10-16 23:50

 • 0

  Assault on Wall Street Var Faktisk en hæderlig film, taget betragtning at det faktisk var en Uwe Boll film :-)

  Nagash27-10-16 20:20

 • ★★★★★0

  Måske den jeg bør tjekke ud. Mener den er på Netflix. 

  Lars!27-10-16 20:32

 • ★★★★0

  Var han ikke i boksekamp? Det er da mere mand, end jeg nogensinde bliver (med mindre spark i skridt FØR gongen, gælder?!)

  Gasivodo29-10-16 03:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen