Verdens største biografkæde løber snart tør for penge

AMC Theatres bliver måske tvunget til at stille træskoene ved nytårstid.

For nylig rapporterede vi her på Moovy, at USA's næststørste biografkæde, Cineworld, havde valgt at lukke alle sine 543 spillesteder i landet samt alle Cineworlds biografsale i Storbritannien og Irland.

Og nu ser det ud til, at USA's allerstørste biografkæde, AMC Theatres, også nærmer sig klippeskrænten. Ifølge Variety står AMC til at løbe tør for penge omkring nytårstid.

AMC er i forvejen en dybt forgældet organisation, og tidligere i år blev AMC nærmest tvunget til at underskrive en særlig distributionsaftale med filmselskabet Universal, som stensikkert vil få AMC's omsætning til at dale, selv hvis selskabet overlever coronakrisen. Aftalen blev også kritiseret af mange.

AMC rapporterer, at i 494 af deres 598 amerikanske spillesteder er antallet af gæster dalet med næsten 85%.

Læs også: Daniel Craig forsvarer udskydelsen af "No Time to Die"

Biograferne i bl.a. Los Angeles og New York, som er to af det amerikanske biograflandskabs største markeder, er fortsat lukkede under pandemien, og der er indført særlige afstandskrav og restriktioner i resten af landets biografsale.

Desuden gør det selvsagt ondt på biografindustrien, at Hollywood-selskaberne enten udskyder deres kommende storfilm (såsom "Dune" og "No Time to Die") eller vælger at smide dem direkte ud på VOD eller på streaming-tjenester.

AMC har altså brug for et finansielt indskud fra en investor, så de kan overleve de kommende måneders ringe indtjening. Lige nu bruger AMC flere penge på at holde deres biografer åbne, end de tjener på at få folk ind ad døren.

Hvis både AMC og Cineworld ender med at bukke under, vil det selvsagt have en enorm effekt på den internationale filmbranches finansielle fremtid.

Kommentarer

Verdens største biografkæde løber snart tør for penge

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen