"War of the Worlds" som tv-serie på MTV

Tv-serier er for alvor det, der hitter lige nu, og Hollywood har virkelig øjnet potentialet i at skabe serier baseret på en enkelt bog eller film. Her kan blandt andet nævnes "Bates Motel", "From Dusk till Dawn" og "Fargo". 

En af de næste bøger, der står for skud i seriemaskinen, er H.G. Wells' roman "War of the Worlds", på dansk "Klodernes kamp". Romanen har været inspirationskilde til utallige versioner og er blevet fortolket i alt fra radio og musical til film. Den mest berømte og vellykkede fortolkning er nok Orson Welles' radiospil fra 1938, der skabte stor debat, fordi det var så gennemført, at mange troede, at en reel ruminvasion var på vej.

Senest version er Steven Spielbergs "War of the Wolds" fra 2005 med Tom Cruise og Dakota Fanning på rollelisten, som blev en stor succes, og mon ikke, det er den, der har inspireret MTV til at tage beslutningen om at give den velkendte historie seriebehandlingen.

Det bliver interessant at se, hvorvidt MTV kan formå et strække materialet, der i sin bogform kun er på et par hundrede sider, ud til en hel dramaserie. Til at styre dette har MTV hyret manuskriptforfatteren Andy Cochran, der tidligere har været forfatter på serien "Teen Wolf".

Kommentarer

"War of the Worlds" som tv-serie på MTV

 • ★★★★★★0

  Man kan vel trække en filmatisering af en bog så langt man har fantasi og kreativitet til, hvis man forlader selve hoved historien, der kun bliver rammen andre "mindre" historier foregår i. Er mange serier ikke bygget lidt sådan op (jeg tænker ikke på de ældre episodiske serier som Star Trek)

  Den findes i øvrigt allerede i en Tv-serie form på en måde. Den bærer i hvert fald titlen, men husker jeg korrekt, foregår den vist efter at invasionen er stoppet. Uanset, så mindes jeg den også som ret dårlig.

  T. Nielsen14-10-16 17:28

 • ★★★★0

  Tripoderne? 

  www.youtube.com/watch 

  Lars!14-10-16 17:41

 • ★★★★★★0

  Næ, den kendte jeg da faktisk slet ikke:-)

  Jeg tænkte på den her:

  www.imdb.com/title/tt0094578/

  T. Nielsen14-10-16 17:43

 • ★★★★0

  Tripoderne er ikke direkte baseret på H. G. Wells, men på nogle børnebøger af John Christopher, som er meget kraftigt inspireret af Wells. Den har i hvert fald de trebenede dræbermaskiner ;) Elskede bøgerne som knægt. 

  Lars!14-10-16 17:52

 • 0

  Det kunne da have været meget sjovt at se, men med MTV som producenter, så er den ødelagt fra starten af. De smadrer jo alt de får deres fedtede fingre i :(

  Nagash15-10-16 00:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen