"Westworld"-stjernen Thandiwe Newton poster penge i dansk dokumentar om Zimbabwe

Og "Dødbringende våben"-stjernen Danny Glover er også med om bord som executive producer på Camilla Nielsson prisbelønnede "President".

Under årets CPH:DOX tilbage i foråret var der bl.a. Europa-premiere på Camilla Nielssons politiske dokumentar "President", som kommer helt tæt på idealisten Nelson Chamisa, der kæmper for demokratiet i Zimbabwe.

"President" er en slags forsættelse til Nielssons kritikerroste perle "Democrats" fra 2014, som skildrede to politikeres hårde kamp for at vedtage en forfatning i Zimbabwe, som dengang blev regeret af den tyranniske diktator Robert Mugabe.

Og Nielssons store succes og renommé har nu sikret hende to yderst prominente executive producers: skuespillerne Thandiwe Newton ("Westworld") og Danny Glover ("Dødbringende våben"). Det fastslår Variety.

Læs også: CPH:DOX, CPH PIX og Buster får ny todelt ledelse

Newton og Glover vil assistere Nielsson med at få "President" ud til et langt større internationalt publikum. Tidligere i år vandt filmen en særlig jurypris under årets Sundance-filmfestival.

Netop Thandiwe Newton, som indtil for nylig gik under navnet Thandie Newton, fik sit store gennembrud i actionbraget "Mission: Impossible 2" tilbage i 2000, og hun har også medvirket i film som "Jagten på lykke" og "Crash". Hun vandt i 2018 en Emmy for sin indsats i sci-fi-serien "Westworld". Hendes mor, Nyasha, kommer oprindeligt fra netop Zimbabwe.

I en udtalelse fastslår Newton: "Zimbabwe har behov for denne film på samme måde, som en krop har brug for ilt. Den kan potentielt redde liv, frigøre de undertrykte og afsløre sandheder. Der er intet stærkere formål med en film end dette."

Herunder kan I se Moovy TV's videointerview med "President"-instruktøren Camilla Nielsson op til filmens CPH:DOX-premiere:

Kommentarer

"Westworld"-stjernen Thandiwe Newton poster penge i dansk dokumentar om Zimbabwe

 • 1

  Newton er bedårende. Især i M:I: 2.

  Jeg småsludrede lidt med Danny Glover på messen i Sverige, for en del år siden. Virkelig sympatisk fyr. Enormt jordnær, venlig og imødekommende. Han var inde på lethal weapon filmene hvor han forklarede at noget af det sværeste for ham var, keeping a straight face... altså at han morede sig så meget at han havde svært ved at holde masken. Han forklarede også at han stadig havde et okay forhold til Mel Gibson, trods Gibsons uheldige udtalelser og opførsel.

  Jeg har Dannys autografer samt selfie fra vores Photoshoot. 

  Jeg var henne ved hans bod nogle gange, og han huskede mig fra før, hvor han sagde"wow, what's up, you're back" hvilket var imponerende da han så nye ansigter og navne under de timelange øjeblikke på messen.

  Jeg har efterhånden mødt en del celebrities og har svært ved at lave en top fem eller en top ti. Men, han er bestemt én af favoritterne.

  Messerne i Sverige var typisk lørdag til søndag fra 10-18

  Jeg har altid været på messen på begge dage så længe det varede. Et sandt Mekka for dedikerede fans og nysgerrige sjæle.

  Ryder66627-06-21 00:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen