Willem Dafoe modtager æresguldbjørn på Berlinalen, der også har program klar

Fuldt program, dansk deltagelse og ærespris offentliggjort for den 68. Berlinale.

Den aktuelt Oscar-nominerede skuespiller Willem Dafoe vil på dette års Berlinale-filmfestival modtage den særlige betydningsfulde æresguldbjørn for hans mange år i filmbranchen og over 100 optrædener i vidt forskellige roller og film. Det blev offentliggjort, samtidig med at det fulde program for årets festival blev præsenteret.

Af danske film deltager den friske Robert-vinder "Den utrolige historie om den kæmpestore pære ", "Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn" af Jannik Hastrup og Kasper Rune Larsens provinsslacker "Danmark". Alle som del af ungdomsprogrammet "Generation". Pernille Fischer Christensens svensk-danske "Unge Astrid" – som er en fyldig biografi om Astrid Lindgrens liv – deltager under særafdelingen "Berlinale Special Gala".

Som tillæg til det traditionelle filmprogram er der i år også stor fokus på drama-serier. Både nye internationale og nordiske vil blive fremvist, blandt andet DR's kommende dramaserie af Asger Leth, som får premiere senere denne måned.

Udover æresprisen til Dafoe markeres han også ved, at der vises tre klassikere fra hans lange og brede filmkarriere. De tre er "Mississippi Burning", "Last Temptation of Christ" og "The Hunter".

Moovy dækker hele Berlinalen

Følg i øvrigt med her på Moovy, hvor vi fra start til slut dækker hele Berlinalen, lige direkte fra midten af det hele, når vi dagligt reporterer hjem fra "Bjørnenes Filmfest".

Årets festival skydes i gang om otte dage 15. februar med den stjernebesatte "Isle of Dogs" af Wes Anderson, og den slutter dagen efter prisuddelingen 25. februar.

Læs mere om de danske film på Berlinalen på dfi.dk og se det komplette program på berlinale.de.

Kommentarer

Willem Dafoe modtager æresguldbjørn på Berlinalen, der også har program klar

 • 0

  De burde vise Boondock Saints eller Platoon, hvis de vise hans alsidighed!

  Nickell 7-02-18 21:01

 • 0

  De burde vise Boondock Saints eller Platoon, hvis de vise hans alsidighed!

  Sidstnævnte vises faktisk også, i en anden anledning/afdeling.

  Martinio07 8-02-18 19:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen