Zack Snyder reagerer på sine to "Oscar-sejre"

Takket være en intens internet-kampagne lykkedes det Zack Snyders "Justice League" og "Army of the Dead" at vinde Oscar-showets to første fan-priser.

Yes, den er sgu god nok. Når "Army of the Dead" og "Zack Snyder's Justice League" fremover nævnes i medierne og reklamer, så kan omtalen nu indledes med ordene "den Oscar-belønnede..."

Årets Oscar-show vil nok huskes bedst (kun?) for Will Smiths knaldende lussing til komikeren Chris Rock, men showet bød også på flere andre historiske øjeblikke – bl.a. blev en streaming-titel, "CODA", for første gang nogensinde hyldet som Årets film, adskillige danskere deltog (og tabte, desværre) i Oscar-ræset, og så blev to helt nye priser uddelt.

Der er nærmere bestemt tale om kategorierne "Oscars Cheer Moment" og "Oscars Fan Favourite", som hhv. hædrer årets bedste filmøjeblik og årets bedste film (bedømt af "pøblen"), og som folkene bag Oscar-showet etablerede i håbet om at sikre flere seere, idet seerne selv udvælger vinderne her.

Læs også: Jeremy Irons: "Justice League" kunne ikke have været værre

Men helt som ventet var afstemningen og resultaterne nærmest en farce – ikke fordi vi siger, at "Army of the Dead" og "Zack Snyder's Justice League" ikke var hhv. årets bedste film eller bød på årets bedste filmøjeblik (men det var den ikke, og det gjorde den ikke), men også fordi eksempelvis den ekstremt udskældte "Cinderella"-musical og Johnny Depp-floppet "Minamata" også havde fået talstærke stemmer takket være bl.a. passionerede fans af Snyder, Depp og en skare af drilske internet-trolls.

Disse "fans" (og der var da helt sikket også en vis portion ægte fans i mængden) formåede at bombardere Oscar-uddelingens eget stemmesystem og Twitter via kategoriernes hashtags, således at næsten alle andre stemmer druknede i mængden.

Måske var det også derfor, at Oscar-showet kun brugte relativt få sekunder på at vise vinderne i de to kategorier under selve Oscar-showet. Derudover blev der ikke engang overrakt en pris i Dolby Theatre. Det er bestemt ikke utænkeligt, at kategorierne droppes næste år.

Men derfor kan man selvfølgelig stadig godt være taknemmelig for en gedigen Oscar-sejr, og Zack Snyder har da også takket de fans, som han selv var med til at mobilisere tidligere i år. På det sociale medie Vero skriver Snyder simpelthen: "Fedt! Jeg har bogstaveligt talt de bedste fans nogensinde!"

Herunder kan I se, hvad Snyder sagde, da Moovy TV talte med ham om hans nu Oscar-belønnede(!) zombie-actionfilm "Army of the Dead":

Kommentarer

Zack Snyder reagerer på sine to "Oscar-sejre"

  • ★★★★★1

    What a joke. :) 

    Lars!29-03-22 19:11

  • 1

    "Army of the Dead" har 5.7 på IMDB - det er noget over hvad jeg gav den. Forhåbentligt finder akademiet ud af at dennne/disse kategorier er en rigtig dårlig idé.

    FlamingMoe29-03-22 21:11

  • ★★★★★★0

    Boaty McBoatface!

    Guldager29-03-22 21:20

  • 0

    Jeg mener, de største kategorier har sjældent noget med stor filmkunst at gøre, så fan-awards er vel ligeså legit som "hvem der har gået længst uden en Oscar", "i år hylder vi X, fordi Hollywood er super-progressive og går tilbage til at stemme normalt året efter" og "hvem der er bedst til at promovere sin film til akademiets medlemmer", hertil "hvem der er bedst til at promovere sin skuespiller til akademiets medlemmer".

    Oscaren har jo aldrig drejet sig om filmkunst.

    Lord Nikon29-03-22 21:51

  • ★★★★★1

    Jeg siger det blot igen, giv mig Billy Crystal tilbage, og den tid.

    Elwood29-03-22 23:39

  • ★★★★★★1

    Jeg mener, de største kategorier har sjældent noget med stor filmkunst at gøre, så fan-awards er vel ligeså legit som "hvem der har gået længst uden en Oscar", "i år hylder vi X, fordi Hollywood er super-progressive og går tilbage til at stemme normalt året efter" og "hvem der er bedst til at promovere sin film til akademiets medlemmer", hertil "hvem der er bedst til at promovere sin skuespiller til akademiets medlemmer".

    Oscaren har jo aldrig drejet sig om filmkunst.

    Er ikke helt enig. Du har selvfølgelig ret i, at der er en kæmpe Oscar-kampagne bag ved hver film.

    Men ser man på de sidste 3 års vindere, så er det vel ikke progressive film. Der i mod er det en vis grad af kunstneriske film: CODA, Nomadland og Parasite. Før har der været Birdman, The Artist, Moonlight (som man vel nok kan kalde for progressiv), The Shape of Water som alle har en vis grad af filmkunst.

    Min pointe er vel egentlig, at akademiet er blevet mindre konservativt, men jeg kan heller ikke helt se, at det er super progressivt.

    Guldager30-03-22 14:39

  • ★★★★0

    Indimellem overrasker selv Oscar. Da Birdman og Parasite vandt. De er begge hvad jeg vil betegne som meget kunstneriske film. Men derudover er der langt mellem snapsene, dermed ikke sagt vinderne ikke kan være gode film. Bestemt de kan. Men en ‘best oscar Picture’ tror jeg ofte skal igennem en tjekliste over hvordan Hollywood ønsker at se sig selv. The Artist er også et godt eksempl på dette. Jeg kan vældig godt lide den, men den gjorde dybest set ikke meget andet end påminde verden om, hvordan Hollywood engang var og stumfilmen kan stadig fungere. Man tænker positivt om sig selv. Rent kunstnerisk vil den formentlig aldrig blive nævnt i akademiske kredse, men samme år kunne en film som Blanchanivies bare lidt mere. Coda og Nomadland er et billede på det nye Hollywood tror jeg, hvor man hylder de små film, det man kan kalde indie, men jeg spår ikke stor fremtid og tror de begge vil ryge i glemmebogen om nogle år. 

    Men altså… jeg er til dels enig med Lord Nikon, men på den anden side synes jeg ofte der er mere lovende takter i den udenlandske kategori. 

    Babo30-03-22 18:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen