Zentropa laver actiondrama om danmarkshistoriens største røveri

"Shorta"-skaber dykker igen ned i den kriminelle underverden.

Zentropa Entertainments og Nordisk Film Distribution har i dag afsløret planerne for en spillefilm om danmarkshistoriens største røveri. "De lydløse" bliver instrueret af Frederik Louis Hviid, skrevet af Anders Frithiof August og produceret af Kasper Dissing.

I 2008, mens finanskrisen gør sit indtog i Danmark, beslutter en gruppe på 25 mænd fra Danmark og andre europæiske lande sig for at begå det største røveri nogensinde på dansk jord.

Røverne slipper af sted med ca. 70 millioner kroner fra Dansk Værdihåndtering, hvoraf kun en mindre del er blevet fundet siden da.

LÆS OGSÅ: AMERIKANSKE ANMELDERE ER VILDE MED "SHORTA"

Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm spillefilmsdebuterede sidste år med den Robert-belønnede thriller "Shorta", der havde verdenspremiere på Venedig Film Festival 2020.

På tv-fronten har Hviid instrueret finaleafsnittene af tredje sæson af dramaserien "Bedrag" og senest to afsnit af den britiske tv-serie "Temple" med Mark Strong. Hviid udtaler:

"Det er universelt at ville lykkes. At bevise, at man kan. Over for sig selv og for omverdenen. Uanset hvad man mener om målet og dets omkostninger, er det for mig fascinerende at ville forfølge en drøm. Ingen er skurk i sin egen historie, og dét er en vigtig pointe for mig at slå fast med den her film.

"'De lydløse' handler om kriminelle, men jeg er ikke interesseret at fortælle publikum, hvad de skal mene om livet som kriminel. Til gengæld vil jeg gerne placere publikum midt i kaosset og give dem et indblik i, hvordan man jagter det umulige i et sprængfarligt samfund, de færreste kender til.

"Det er farligt, utilregneligt, voldeligt og ukontrollerbart. Men der er samtidig noget sårbart og fængslende ved disse skæbner, og fortællingen om røveriet mod Dansk Værdihåndtering rummer et stort menneskeligt drama, som jeg glæder mig til at præsentere for publikum.'

Frederik Louis Hviid har slået sig sammen med manuskriptforfatteren Anders Frithiof August, som har skrevet "Marco effekten", "Lykke-Per", "Bedrag", "Sommeren '92" og "Dirch". Den tidligere bokser og én af røveriets bagmænd, Steffen Andersen, samt journalist og redaktør Peter Sloth, der i fællesskab skrev bogen "Røver" om røveriet mod Dansk Værdihåndtering, fungerer begge som konsulenter på "De lydløse".

Optagelserne på "De lydløse" går i gang næste år med forventet biografpremiere i 2023.

Moovy TV interviewede Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm i forbindelse med "Shorta" sidste år. Se interviewet herunder:

Kommentarer

Zentropa laver actiondrama om danmarkshistoriens største røveri

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen