Zentropa offentliggør castet til storfilm med Mads Mikkelsen

Produktionen af Nikolaj Arcels "Bastarden" er netop begyndt i Tjekkiet.

Tidligere på året blev det offentliggjort, at Mads Mikkelsen og Amanda Collin spiller de to hovedroller som hhv. den forarmede kaptajn Ludvig Kahlen og den handlekraftige Ann Barbara med ar på sjælen i "Bastarden". Nu er resten af besætningen på storfilmen offentliggjort. Det skriver Have PR i en pressemeddelelse.

I den bærende rolle som den lokale godsejer Frederik de Schinkel ses Simon Bennebjerg som stærk modstander til Mads Mikkelsens Ludvig Kahlen. Simon Bennebjerg fik sit gennembrud på det store lærred sidste år i Bille Augusts "Pagten", hvor han spillede forfatteren Thorkild Bjørnvig over for Birthe Neumann som Karen Blixen.

I rollen som præsten Anton Eklund, der bliver Kahlens uventede allierede, ses Gustav Lindh, der herhjemme brød igennem over for Trine Dyrholm i May El-Toukhys prisbelønnede "Dronningen" og Anders Thomas Jensens "Retfærdighedens ryttere".

Det unge norske stortalent Kristine Kujath Thorp spiller Frederik de Schinkels kusine, Edel Helene. Hende kender vi bl.a. fra den norske katastrofefilm "Nordsøen".

Som den livstrætte og magtfulde embedsmand Trappaud ses Jakob Lohmann, mens Morten Hee Andersen spiller Ann Barbaras ægtemand, Johannes. I en nøglerolle som Taterpigen Anmai Mus kommer publikum til at møde børneskuespilleren Melina Hagberg, og i andre vigtige roller ses bl.a. Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Søren Malling og Olaf Højgaard.

"Bastarden" er baseret på Ida Jessens bestseller "Kaptajnen og Ann Barbara" fra 2020, der skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750'ernes Danmark.

Året er 1755. Det er Frederik 5's højeste ønske at kolonisere den sidste utæmmede del af sit rige: den enorme jyske hede. I årtier har heden ligget ubesejret hen, og kongens drøm om at civilisere den er så godt som død.

Den stålsatte, forarmede kaptajn Ludvig Kahlen trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere heden. Jorden er gold, landet er hærget af ulve og lovløse, og Kahlens ulige kamp mod naturen er ubarmhjertig.

Samtidig får han en frygtindgydende fjende i den afstumpede godsejer Frederik de Schinkel, som vil gøre alt for at tvinge Kahlen væk. Men da den bortløbne husholderske Ann Barbara søger tilflugt hos Kahlen, formes et ubrydeligt bånd, og sammen tager de to kampen op.

"Bastarden" er skrevet af Anders Thomas Jensen og Nikolaj Arcel og produceres af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth.

Ud over Tjekkiet optages filmen i Tyskland og Jylland med forventet biografpremiere i efteråret 2023.

Kommentarer

Zentropa offentliggør castet til storfilm med Mads Mikkelsen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen