Zombie-maestroen George A. Romero er død, 77 år gammel

En af gysergenrens allerstørste instruktører gennem tiderne, George A. Romero, er død i en alder af 77 år efter en kort kamp med lungekræft.

Det bekræfter Romeros familie over for pressen. Filmmageren havde både sin kone, Suzanne, og sin datter, Tina, ved sin side, da han udåndede, alt imens musikken fra en af hans yndlingsfilm, "The Quiet Man" med John Wayne, kørte i baggrunden.

Til gengæld var der ikke mange "quiet men" i Romeros skelsættende skrækfilm. Romero bliver af mange krediteret for at have undfanget zombiegenren med sit hovedværk, "Night of the Living Dead" fra 1968, hvor en gruppe mennesker i et isoleret stuehus forsøger at bekæmpe de levende døde.

Romero lavede i alt fire fortsættelser: "Dawn of the Dead" (1978), "Day of the Dead" (1985), "Land of the Dead" (2005), "Diary of the Dead" (2007) og "Survival of the Dead" (2009). Han var i gang med at arbejde på seriens næste kapitel, "Road of the Dead", da han døde.

Flere af Romeros film er også blevet genindspillet i årenes løb – Zack Snyder ("Watchmen") lavede eksempelvis et succesfuldt remake af "Dawn of the Dead" i 2004.

Romero, som tilegnede sig øgenavnet "Godfather of the Dead", efterlader sig sin hustru og i alt tre børn.

Kommentarer

Zombie-maestroen George A. Romero er død, 77 år gammel

 • 1

  En legende er væk. :-( Tak for nogle fede film!

  Bony17-07-17 00:49

 • ★★★1

  Han har givet så meget inspiration til zombie genren at selvom han er død vil der stadig blive lavet zombie film i hans ånd.

  Jeg takker især for Night of the living Dead. RIP.

  MOVIE100017-07-17 01:01

 • ★★★1

  Det oplagte spørgsmål er selvfølgelig: hvornår mon han vågner som zombie?

  Det ville nærmest være poetisk, hvis det skulle være ham, der startede den virkelige zombie apokalypse...

  May he rest in peace. Please!

  HonoDelLoce17-07-17 02:18

 • ★★★★1

  Jeg er også rigtig glad for hans "Knightriders" (med bl.a. en ung Ed Harris), der er en meget anderledes film i forhold til hans zombie-projekter.

  chandler7517-07-17 21:30

 • ★★★0

  Tak for filmene. Hvil i fred - skønt det virker som et sært ønske i denne sammenhæng.

  Jeg er også rigtig glad for hans "Knightriders" (med bl.a. en ung Ed Harris), der er en meget anderledes film i forhold til hans zombie-projekter.

  "Knightriders" er bestemt også en interessant, dramatisk anderledes og slet ikke ueffen film.

  Det minder mig lidt om Bob Clark, der var kendt for slasher-film og de sexfikserede Varme drenge-film, men som ikke desto mindre lavede den helt og aldeles vidunderlige julefilm "A Christmas Story."

  Benway17-07-17 21:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen