4. sæson af "Borgen" har fået en premieredato

Efter næsten ét årtis pause vender den danske dramaserie tilbage i 2022.

Tilbage i foråret 2020 skrev vi her på Moovy, at DR og Netflix samarbejdede på en ny og 4. sæson af den politiske dramaserie "Borgen", som oprindeligt blev produceret og transmitteret i perioden 2010-2013.

Og på en spritny plakat, som DR har udgivet på de sociale medier – og som kan ses herunder – bliver sæson 4's premieredato omsider slået fast: 13. februar 2022.

De nye afsnit (i alt 8 af slagsen) bliver først vist på DR, hvorefter de udgives på Netflix.

Læs også: Kæmpe amerikansk brancheblad kårer "Efterforskningen" som årets bedste tv-serie

Ligesom mange andre danske tv-serier fra det 21. århundrede blev "Borgen" en kæmpe international succes – serien vandt bl.a. en BAFTA og en prestigefyldt Peabody-pris.

I serien spillede Sidse Babett Knudsen ("Kød & blod") politikeren Birgitte Nyborg, hvis fiktive parti, De Moderate, helt uventet fik regeringsmagten i Danmark ovenpå en dramatisk valgkamp. Senere blev Nyborg partiformand i Nye Demokrater og hyrede eksjournalisten Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) som sin pressechef.

I den nye sæson møder vi en ældre Nyborg, som nu er udenrigsminister efter en række år i oppositionen, og en stor sag truer med at få alvorlige indenrigspolitiske og klimapolitiske følger. Fønsmark er tilbage på den journalistiske slagsmark og nyhedschef for en stor tv-station.

Ud over Knudsen og Sørensen medvirker bl.a. Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang, Özlem Saglanmak og Lars Mikkelsen.

Seriens spritnye 4. sæson skrives af Adam Price og instrueres af Per Fly ("Dobbeltspil").

Kommentarer

4. sæson af "Borgen" har fået en premieredato

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen