Ansigtsmasker lavet til HBO-serien "Chernobyl" doneres til kampen mod coronavirussen

"Chernobyl" skildrede en ægte katastrofe, og nu bliver seriens rekvisitter brugt i kampen mod en anden, ægte katastrofe.

HBO's "Chernobyl" skildrede atom-katastrofen på atomkraftværket i Tjernobyl, Ukraine, tilbage i 1986 samt tragediens dramatiske efterspil. Serien blev en gigantisk succes og vandt hele 10 Emmy-priser og 2 Golden Globe-statuetter. For nylig kårede vi her på Moovy serien som det forgangne årtis bedste tv-serie.

Det spanske firma Peris Costumes stod bag seriens kostumer, og der var ofte tale om ansigtsmasker og sikkerhedsdragter, idet det netop var det, som Sovjetunioens tropper var iført, da de bekæmpede Tjernobyl-kraftværkets radioaktive udslip.

Og selskabet donerer nu alle produktionens ansigtsmasker og andre brugbare rekvisitter til de spanske myndigheder, som i den grad er under pres på grund af coronavirussens alarmerende spredning i Spanien. Til dato har over 13.000 mennesker mistet livet i landet.

Samtidig vil selskabet producere flere masker, dragter og hjelme på sine workshops i Madrid og Lissabon, som fragtes direkte til de nærmeste plejehjem, hospitaler, politistyrker og rådhuse.

Læs også: Årtiets 10 bedste serier

Peris Costumes' administrerende direktør, Javier Toledo, udtaler: "Vi udlever et mareridt, hvori virkeligheden overgår fiktionen. Vores tanker går til de familier, som har oplevet dødsfald, og til alle, der oplever, at deres ældre eller familiemedlemmer kæmper med sygdommen.

"Derfor kan vi ikke bare stå og se til netop nu. Der må skrides til handling. Som tiden går, vokser behovet for hjælp, og det behov bliver ikke dækket så hurtigt, som det burde.

"Dette er blot en dråbe i havet, men det har allerede hjulpet mange. Alle hos Peris i Madrid og Lissabon gør en indsats, og på vegne af film-, tv- og teaterindustrien som helhed leverer vi gerne dette ydmyge bidrag under denne Dante-agtige tid.

"Hvis denne karantæne har vist os noget, så er det, at underholdning er vigtigt i tider som disse og i fremtiden, selvom underholdningen sjældent får den anerkendelse, den fortjener."

 

Kommentarer

Ansigtsmasker lavet til HBO-serien "Chernobyl" doneres til kampen mod coronavirussen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen