"Babylon 5"-skuespilleren Stephen Furst er død, 63 år gammel

Stephen Furst er død i en alder af 63 år som følge af sukkersyge-komplikationer. Det bekræfter hans to sønner, Nathan og Griffith, over for medierne.

Igennem sin karriere har Furst både arbejdet en masse foran og bag kameraet – han har bl.a. produceret den prisbelønnede gyser-thriller "Cold Moon" og instrueret adskillige afsnit af sci-fi-serierne "Crusade" og "Babylon 5".

Og han er netop bedst kendt for sit arbejde foran kameraet i "Babylon 5", hvor Furst i 110 afsnit spillede den strithårede Vir Cotto fra planeten Centauri, der assisterer den arrige diplomat Londo Mollari, og som gennemgår en enorm, personlig forvandling i løbet af serien.

Furst fik sit gennembrud i den klassiske 70'er-komedie "Delta-kliken" (originaltitel: "National Lampoon's Animal House"), hvori han over for bl.a. John Belushi, Kevin Bacon og Karen Allen spillede den bøvede førsteårselev Kent 'Flounder' Dorfman.

En anden kultfilm-personlighed, instruktøren Kevin Smith ("Clerks", "Dogma"), har udtalt på Twitter:

"Som en kluntet, tyk dreng kunne jeg let identificere mig med Flounder i 'Delta-kliken', som er min yndlingskomedie. Stephen Furst var med til at gøre mig til den, jeg er."

Kommentarer

"Babylon 5"-skuespilleren Stephen Furst er død, 63 år gammel

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen