"Badehotellet": TV 2 løfter sløret for den nye sæson 6

Der er gået seks år, siden vi sidst var sammen med gæster og ansatte på det lille badehotel.

Næste og 6. sæson af "Badehotellet" tager et ordetnlig hop i forhold til sidste sæson. Mens seriens første fem sæsoner udspillede sig i 1928-1933, tager anden del sin begyndelse i den løsslupne sommer 1939, der føles langt fra alle tanker om krig.

Der er gået seks år, siden vi sidst var sammen med gæster og ansatte på det lille badehotel. En del er forandret i mellemtiden, dog ikke stamgæsternes lyst til at sætte hinanden stævne heroppe i den yderste klitrække. Her er man behageligt på afstand af alt det, der sker i den store verden, ikke mindst Tysklands oprustning, krænkelse af nabolande, forfølgelse af anderledes tænkende og afskaffelse af demokratiet.

Hitlers ageren vækker beundring i visse kredse i Danmark og rædsel i andre. Men langt de fleste herhjemme har nok i dagligdagens små problemer. Det gælder også på badehotellet, hvor drømme, planer, forelskelser og intriger er i højsædet. Indtil verden udenfor – i hvert fald for nogle af gæsterne – kræver stillingtagen for eller imod. Amanda er tilbage på hotellet, og selvom hun har ferie, kæmper hun en kamp for at lande en turistfilm, som skal redde hendes reklamefilmfirma fra fallit. Hun er stadig gift med Max, som er blevet tilbage i København på grund af arbejde.

Artiklen fortsætter under billedet

Grosserer Madsen og Therese har ingen problemer med økonomien – de er rigere end nogensinde. Store byggerier i såvel København som Aarhus har givet grossereren Ridderkors og bred anseelse, men Danmark er blevet for lille. Blikket er derfor rettet mod Tyskland, hvor en lang række af Madsens konkurrenter bygger løs for det nazistiske styre.

Edward Weyse og Helene har nu været gift i seks år, hvilket er ny rekord for Weyse. Han ankommer til hotellet alene, da fruen er blevet hjemme for at passe sin syge mor og drengene. Weyse er mærket af en ubehagelig oplevelse på teatret, der helt har frataget ham lysten til at spille, og en Weyse i krise uden sin hustrus opsyn kan være en sprængfarlig cocktail.

"Badehotellet" vender tilbage mandag 28. januar kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Kommentarer

"Badehotellet": TV 2 løfter sløret for den nye sæson 6

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen