DR laver nye afsnit af "Borgen"

Efter næsten et årtis pause vender en af DR´s mest succesfulde serier tilbage.

"Borgen" kørte oprindeligt på DR fra 2010 til 2013, og ud over at score imponerende seertal og et par Robert-priser herhjemme, så vandt den også bl.a. en BAFTA og en prestigefyldt Peabody-pris i udlandet, hvor serien også blev et stort hit.

I serien spillede Sidse Babett Knudsen ("Kød & blod") politikeren Birgitte Nyborg, hvis fiktive parti, De Moderate, helt uventet fik regeringsmagten i Danmark ovenpå en dramatisk valgkamp.

Læs også: "The Rain" får en tredje (og sidste) sæson på Netflix

Senere blev Nyborg partiformand i Nye Demokrater og hyrede eksjournalisten Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) som sin pressechef. Pilou Asbæk spillede Nyborgs første pressechef, Kasper Juul.

DR nævner ikke Asbæk i sin nyhed om den kommende, fjerde sæson, men både Knudsen og Sørensen gentager deres roller i de nye afsnit.

Nyborg er nu udenrigsminister efter en række år i oppositionen, og en stor sag truer med at få alvorlige indenrigspolitiske og klimapolitiske følger. Fønsmark er tilbage på den journalistiske slagsmark og nyhedschef for en stor tv-station.

Læs også: De to "Valhalla"-film udkommer på Blu-ray – men kun i Tyskland

Seriens hovedansvarlige manuskriptforfatter, Adam Price, udtaler over for DR: "Vi har i årene, der er gået, flere gange talt om, at det ville være interessant at vende tilbage til universet og vores hovedpersoner efter en årrække, hvor både det politiske klima og magtmenneskerne, som de er, har udviklet sig i takt med tiden.

"Det afgørende har for mig altid været, at vi havde den rigtige historie at fortælle, hvis vi skulle vende tilbage til 'Borgen'. Det har vi nu."

Den nye sæson af "Borgen" udkommer i 2022 og bliver i øvrigt produceret i samarbejde med Netflix, som viser afsnittene, efter at de er blevet vist på DR.

Kommentarer

DR laver nye afsnit af "Borgen"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen