Dansk stjerneskud får bærende rolle i "Vikings"

Ganske vist handler den succesfulde tv-serie "Vikings" om vores vilde, skandinaviske forfædre, men udover svenske Gustaf Skarsgård har castet været forbavsende fattigt på skandinaviske skuespillere. Indtil nu.

Den danske skuespiller Alex Høgh Andersen har nemlig fået en bærende rolle i tv-serien som den legendariske vikingehelt Ivar Benløs, der er søn af tv-seriens hovedperson: den danske sagnkonge Regnar Lodbrog (i tv-serien: "Ragnar Lothbrok" spillet af Travis Fimmel).

Ivar har tidligere optrådt i serien, men blot som barn. I morgendagens afsnit, "The Last Ship", springer handlingsforløbet nemlig adskillige år frem, hvor Ivar nu er en slagkraftig viking på linje med farmand. Ivar spillede en stor rolle i vikingetiden, så det forventes, at Andersens rolle bliver stor i seriens kommende sæsoner.

Andersen har i årevis lagt stemme til alskens tegnefilm, og han fik sit store gennembrud i tv-julekalenderen "Tvillingerne & Julemanden". Siden da har han bl.a. spillet soldat i Tobias Lindholms "Krigen", og før han svingede sværd og økser, svingede Andersen med overstregningstuscher og bøger på Københavns Universitet, hvor han studerede film- og medievidenskab.

Kommentarer

Dansk stjerneskud får bærende rolle i "Vikings"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen