Det oprindelige Enterprise pryder plakaten til "Star Trek: Strange New Worlds"

Den næste "Star Trek"-serie kunne lige så godt have været den første...

I går afholdt Paramount+ et særligt præsentationsarrangement i USA, hvor bl.a. selskabets mange kommende "Star Trek"-serier blev diskuteret – herunder franchisens 11.(!) tv-føljeton: "Star Trek: Strange New Worlds".

Tilbage i 1965 færdiggjorde Gene Roddenberry det første pilotafsnit til "Star Trek": en futuristisk fortælling om rumskibet Enterprise og dets galante kaptajn, Christopher Pike, hans kvindelige orlogskaptajn, Number One, og skibets vulcanske videnskabsofficer, Spock.

Desværre blev pilotafsnittet, "The Cage", afvist af produktionsselskabet, fordi det åbenbart var for "intellektuelt". Roddenberry fik dog en chance til og producerede en helt ny, mere actionfyldt pilot med et nyt persongalleri – inklusive kaptajnen James T. Kirk – som betjener Enterprise 10 år efter Pike og Co. Den eneste karakter, som overlevede overgangen, var Spock.

Men nu – næsten 60 år senere – får vi omsider den tv-serie, som Roddenberry oprindeligt havde planlagt at lave, idet den kommende "Star Trek: Strange New Worlds" netop omhandler Pike og den yngre Spocks tidlige eventyr om bord på Enterprise.

Se også: Første kig på "Star Trek: Strange New Worlds" - serien om Spocks første rumeventyr

"Star Trek: Strange New Worlds" får amerikansk tv-premiere på Paramount+ den 5. maj (og forhåbentlig samtidigt eller kort tid efter her i Danmark), og mens vi stadig venter på den første trailer til serien, har Paramount+ frigivet den første stemningsfulde plakat til serien, som kan ses herunder.

Og plakaten understreger virkelig, at den kommende spin-off er i samme ånd som den oprindelige "Star Trek"-serie fra 1960'erne, som blev præsenteret af Roddenberry som en slags western i det ydre rum.

Ud over kaptajn Pike og den unge Spock (som først optrådte i 2. sæson af "Star Trek: Discovery" tilbage i 2019) byder serien også på et gensyn med fire andre kendte Enterprise-officerer: Pikes højre hånd, Una "Number One" Chin-Riley, sygeplejersken Christine Chapel, lægen M'Benga og kommunikationsofficeren Nyota Uhura.

Det kreative arbejde på "Star Trek: Strange New Worlds" superviseres af den Oscar-belønnede manuskriptforfatter Akiva Goldsman ("A Beautiful Mind", "I Am Legend").

Vi får forhåbentlig snart en trailer til serien, der – som sagt – udkommer på Paramount+ i USA om tre måneder og forhåbentlig snarligt derefter i Danmark. Her er den føromtalte plakat:

Kommentarer

Det oprindelige Enterprise pryder plakaten til "Star Trek: Strange New Worlds"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen