HBO køber den danske miniserie "Efterforskningen" om mordet på Kim Wall

Tobias Lindholms autentiske thriller-serie lander snart på HBO i Nordamerika.

Takket være film som "Kapringen" og den Oscar-nominerede "Krigen" havde den danske filmmager Tobias Lindholm oparbejdet så stærkt et renommé, at David Fincher ("Mank") i 2017 hyrede Lindholm til at instruere to afsnit af seriemorder-serien "Mindhunter".

Dernæst vendte Lindholm hjem til Danmark for at arbejde på en anden, autentisk krimiserie: "Efterforskningen", som handler om den danske ordensmagts forsøg på at opklare mordet på den svenske journalist Kim Wall på en ubåd i de danske farvande i 2017.

Læs også: Tobias Lindholm modtager Kronprinsparrets Kulturpris og 500.000 kr.

Serien stillede især skarpt på politiets drabschef, Jens Møller Jensen (Søren Malling), specialanklageren Jakob Buch-Jepsen (Pilou Asbæk) og Walls forældre, Ingrid Wall (Pernilla August) og Joachim Wall (Rolf Lassgård). Lindholm lavede i øvrigt serien i tæt samarbejde med Jensen og Walls forældre.

Den kritikerroste, autentiske og dybt respektfulde serie er nu blevet købt af HBO's amerikanske afdeling, som udgiver miniserien på HBO's tv-kanaler og streaming-tjenesten HBO Max i USA den 1. februar.

Lindholm arbejder netop nu på krimifilmen "The Good Nurse", som handler om den ægte seriemorder Charles Cullen (spillet af Eddie Redmayne), som myrdede mindst 40 patienter i sin tid som sygeplejerske.

Herunder kan du se Moovy TV's første udsendelse, hvori vi talte med Lindholm om hans seneste spillefilm, "Krigen":

Kommentarer

HBO køber den danske miniserie "Efterforskningen" om mordet på Kim Wall

  • ★★★★0

    Uh! Mon ikke det øger chancerne for, at serien udkommer på Blu-ray, så man kan se (og især høre) den i bedst mulig kvalitet?

    Den bedste danske tv-serie, jeg nogensinde har set. Så fin, så sober, så stærk. Som at se Greengrass (både et af mine OG Lindholms store idoler), da han virkelig leverede sit A-game.

    The Insider 6-01-21 13:09

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen