Jerry Doyle, Babylon 5's sikkerhedschef, er død, 60 år

Jerry Doyle, som nok er bedst kendt for at have spillet sikkerhedschefen Michael Garibaldi på rumstationen Babylon 5 i tv-serien af samme navn, er død i en alder af 60 år.

Doyle havde også mindre biroller i tv-serier som "Beverly Hills 90210", "Interne affærer" og "NYPD Blue".

Men den Emmy-belønnede sci-fi-serie "Babylon 5" vil formentlig stå tilbage som højdepunktet i Doyles mangeårige karriere. Doyle spillede Garibaldi i alle seriens fem sæsoner samt i de tre tv-film "The Gathering", "River of Souls" og "A Call to Arms". I vores anmeldelse af serien her på Moovy beskrev vi "Babylon 5" som "4.629 minutters udsøgt underholdning, som ingen seriøs sci-fi-fan må gå glip af."

Doyle arbejdede som pilot og børsmægler, før han blev skuespiller. Efter at "Babylon 5" stoppede i 1998, satsede Doyle på en karriere inden for amerikansk politik, men det lykkedes ham ikke at blive valgt ind i Repræsentanternes Hus på vegne af det republikanske parti.

"Babylon 5"-skaberen J. Michael Straczynski har skrevet en rørende mindetale til ære for Doyle, og Doyles kollega foran kameraet, Bruce Boxleitner ("Tron"), har også bekendtgjort sin sorg på Twitter. Dødsårsagen er fortsat ukendt.

Kommentarer

Jerry Doyle, Babylon 5's sikkerhedschef, er død, 60 år

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen