Kæmpe amerikansk brancheblad kårer "Efterforskningen" som årets bedste tv-serie

Variety placerer det danske tv-drama foran gigantiske successerier som "Mare of Easttown" og "Succession".

Vi nærmer os hastigt årets afslutning, og derfor er det ikke overraskende, at alverdens medier er begyndt at kåre årets bedste film og tv-serier – inklusive det amerikanske brancheblad Variety, som formentlig er USA's største film- og tv-relaterede nyhedsmedie.

Og Variety har netop kåret en dansk tv-produktion til årets bedste tv-serie – nemlig Tobias Lindholms "Efterforskningen", der stiller skarpt på den danske ordensmagts forsøg på at opklare mordet på den svenske journalist Kim Wall på en ubåd i de danske farvande i 2017.

Andre store tv-produktioner fra det snart forgangne år – dokumentarserien "Framing Britney Spears", "Succession" og "Mare of Easttown" – må tage til takke med henholdsvis en tiende-, syvende- og andenplads.

Læs også: "Efterforskningen" udkommer endelig på Blu-ray - men kun i Tyskland

Hele Varietys top 10 kan ses her. Om "Efterforskningen" skriver mediet:

"Denne danske tv-serie er årets mest fint formede bedrift. Skildringen af ordensmagtens omhyggelighed og omsorg, samt karakterernes udholdenhed over for håbløsheden, får serien til at række ud over dens centrale forbrydelses afskyelighed.

"Serien er et vidnesbyrd om den styrke, der ligger i at afdække sandheden – netop det, som Wall kæmpede så hårdt for at gøre gennem sit liv. Serien venter på at blive opdaget af et nyt publikum. Du kommer ikke til at fortryde at have set den."

"Efterforskningen" stiller især skarpt på politiets drabschef, Jens Møller Jensen (Søren Malling), specialanklageren Jakob Buch-Jepsen (Pilou Asbæk) og Walls forældre, Ingrid Wall (Pernilla August) og Joachim Wall (Rolf Lassgård). Lindholm lavede i øvrigt serien i tæt samarbejde med Jensen og Walls forældre.

"Efterforskningen" kan ses på TV 2 PLAY eller købes på dvd eller Blu-ray – dog kun i hhv. England og Tyskland.

Kommentarer

Kæmpe amerikansk brancheblad kårer "Efterforskningen" som årets bedste tv-serie

 • ★★★0

  Har aldrig hørt om den om. Men går heller ikke særligt meget op i danske film eller serier og har ydermere ikke TV2 Play. 

  Essal 6-12-21 09:42

 • ★★★★0

  Serien er bestemt god, men på ingen måde bedre end “Succession” og “Mare of Easttown”.

  Kruse 6-12-21 10:11

 • 0

  Har aldrig hørt om den om. Men går heller ikke særligt meget op i danske film eller serier og har ydermere ikke TV2 Play. 

  Jeg så den ikke, men læste anmeldelser - og de problematiserede nogle ting (som jeg lige husker det) omkring serien, som jeg personligt tænkte var ødelæggende for historien. Navnligt det, at de ikke nævner Peter Madsen ved navn. Hans karakter optræder vist slet ikke i serien.

  Årsagen var vist, at det var "too soon", eller hvad man siger, og det er selvfølgelig et hensyn man kan føle sig nødsaget til at vise.

  Men jeg er nok mindre sentimental i den sammenhæng. Historien er jo spektakulær og dramatisk, især Peter Madsens person er dybt interessant i en fortælling, og det blev ikke mindre, efterhånden som hans privatliv blev lagt for en dag. Ikke alene var han excentrisk videnskabsmand og opfinder, men han levede også et ret specielt privatliv.

  Og den dobbelthed der lå i Walls besøg (en dobbelthed som jeg kun kender overfladisk fra den mere kulørte presse), ligger jo lige til venstrebenet at have med i en dramatisering (den del vi nok kun kan spekulere om), hvor hun måske søger det farlige/ekstreme (uden at have et dødsønske). Det kunne fungere knaldgodt i en dramaserie, uden nødvendigvis at gå på kompromis med sandheden - men nok ikke i samarbejde med nogle forældre som naturligvis ikke har interesse i at spekulere (for meget) over datterens sidste dage/timer.

  Men ikke mindst PM's psykologi, hans påstande, tvivlen osv. kunne sikkert trækkes rigtig skarpt op i dramatiseringen, igen uden at være helt ved siden af sandheden. For som jeg husker det, var der under efterforskningen flere gange i pressen tvivl om, hvor meget man egentligt kunne straffe Peter Madsen, fordi nogle beviser ville være centrale for, om man overhovedet kunne dømme ham for mord. F.eks. hans påstant om, at hun var død ved et uheld, og at han så havde bortskaffet liget fordi et eller andet, og så kunne han kun dømmes for usømmelig omgang med lig (vist en ret begrænset straframme).

  Men det personlige ping-pong mellem PM og efterforskerne ville være noget på linje med Ondskabens Øjne.

  Jeg håber i hvert fald, at der kommer en mere "konventionel" krimiserie ud af det.

  nwinther 6-12-21 10:55

 • ★★★★★3

  Serien er bestemt god, og uden at have set de andre serier er jeg stensikker på, at den er bedre end "Succession" og "Mare of Easttown".

  The Insider 6-12-21 12:10

 • ★★★★0

  Serien er bestemt god, og uden at have set de andre serier er jeg stensikker på, at den er bedre end "Succession" og "Mare of Easttown".

  I stedet for kække bemærkninger burde du tage at komme igang med Breaking Bad.

  Kruse 6-12-21 13:51

 • ★★★★★0

  I stedet for kække bemærkninger burde du tage at komme igang med Breaking Bad.

  Dude. Januar 2032 er sat af til at binge den, I promise!

  The Insider 6-12-21 14:03

 • ★★★★★★0

  Dude. Januar 2032 er sat af til at binge den, I promise!

  Den er heller ikke noget for dig Johan, seriøst. 

  T. Nielsen 6-12-21 14:22

 • ★★★★★0

  Den er heller ikke noget for dig Johan, seriøst. 

  Nej, så snart jeg fandt ud af, at den vitterligt ikke handlede om breakdancere, der konstant fyrede den af til MJ's "Bad", afskrev jeg den også pænt hurtigt. Hader sgu falsk varevaredeklaration.

  The Insider 6-12-21 14:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen