Kultinstruktøren David Cronenberg får fast birolle i "Star Trek"-serie

Manden bag "Fluen", "Crash", "Videodrome" og "A History of Violence" får en fast rolle foran kameraet i "Star Trek: Discovery".

Canadiske David Cronenberg har længe været en af gysergenrens mest respekterede filmmagere takket være perler som "Fluen", "Videodrome", "Scanners", "The Dead Zone" og "Blodbrødre" – og ovenpå mere "letfordøjelige" dramaer som "A History of Violence", "Eastern Promises" og "A Dangerous Method" er han i dag en af filmbranchens mest respekterede filmmagere punktum.

Til gengæld er Cronenberg ikke just vant til at optræde foran kameraet. Han har haft mindre cameos i flere af sine egne film samt en bitte birolle som en læge i Viggo Mortensens nylige instruktørdebut, "Falling". Han har dog haft større roller i bl.a. Clive Barkers horror-kultfilm "Nightbreed" fra 1990 og i John Landis' actionkomedie "Ud i natten" fra 1985.

Hvorom alting er, så kom det som lidt af en overraskelse, da Cronenberg pludselig dukkede op i et af de seneste afsnit af sci-fi-serien "Star Trek: Discovery", hvori han spillede den gådefulde udspørger Kovich i det 32. århundrede.

Læs også: Quentin Tarantino håber stadig, at hans "Star Trek"-film bliver lavet

Cronenberg gentog rollen i seriens seneste afsnit, der udkom på Netflix i fredags, og instruktøren har netop afsløret over for Variety, at han vender tilbage i yderligere to afsnit af seriens aktive, tredje sæson samt i seriens næste, fjerde sæson.

Den 77-årige instruktør fortæller desuden, at han er fan af den oprindelige "Star Trek"-serie fra 1960'erne:

"Jeg var helt afgjort en fan af den oprindelige 'Star Trek'-serie. Jeg har også set lidt af de andre tv-serier og, du ved, J.J. Abrams' film, men jeg havde ikke fulgt med i 'Discovery'. Det er et komplekst univers med en masse karakterer og mere end ét univers, viser det sig. Så jeg kan ikke sige, at jeg har styr på det hele, og ligesom enhver god skuespiller koncentrerer jeg hovedsageligt på min karakter og hans rolle."

Da Cronenberg bliver spurgt, hvorfor han fik rollen, fastslår han meget ydmygt: "Jeg er billig, og jeg er til rådighed. Jeg bor i Toronto, og serien skydes i Toronto. Jeg tror, det er min største kvalifikation. Men jeg fik en besked om, at [seriens producer], Alex Kurtzman, gerne ville give mig en rolle, og jeg sagde, naturligvis, at det ville jeg hjertens gerne.

"Hvem ville ikke være interesseret i sådan en rolle? Især når nu jeg er en fan og også canadier. Fordi William Shatner, som medvirkede i den oprindelige serie, var en kendt, canadisk skuespiller. Det var virkelig glædeligt at se ham medvirke i en succesfuld, amerikansk tv-serie."

Cronenberg er dog ikke umiddelbart interesseret i at instruere afsnit af "Star Trek: Discovery" eller nogen anden tv-serie for den sags skyld, idet han på en tv-serie ikke har den samme frihed til at udvælge skuespillere, kamera- og lydfolk osv., som han har på en spillefilm.

Kommentarer

Kultinstruktøren David Cronenberg får fast birolle i "Star Trek"-serie

 • ★★★★★★1

  Han er nice i serien! Johan, forresten, i det seneste afsnit af Discovery..

  .. tales der om Abrams-udgaverne, så vidt jeg kunne forstå. Er det første gang, at de er blevet kædet sammen med det "officielle" univers?

  Zero Cool16-12-20 08:26

 • ★★★★★1

  i dag en af filmbranchens mest respekterede filmmagere punktum.

  Sådan! Jeg kender faktisk ikke helt hans status, men han er absolut fantastisk.

  Guldager16-12-20 08:41

 • ★★★★1

  Så fremover når der kommer nyheder om Cronenberg, vil der altid stå "Star Trek-something" i parentes bag hans navn, når Johan laver nyheden 

  Åkepool16-12-20 08:48

 • ★★★★1

  Så fremover når der kommer nyheder om Cronenberg, vil der altid stå "Star Trek-something" i parentes bag hans navn, når Johan laver nyheden 

  Når JOHAN laver nyheden? Ha! Jeg får det sgu da også indsat i alle andres Cronenberg-nyheder fremover! <3

  Han er nice i serien! Johan, forresten, i det seneste afsnit af Discovery..

  Det var en meget fin detalje! Det var i hvert fald første gang, at begivenhederne i netop Kelvin-universet i Abrams' film blev direkte nævnt (Cronenberg nævnte jo Eric Banas skib), men selve hændelserne i Kelvin-filmene ER før blevet nævnt i "Star Trek: Picard" (stjernen, der går nova - om end de omskrev katastrofen lidt, så det blev romulanernes egen sol, hvilket både var godt og skidt i forhold til canon). Det er i hvert fald et tegn på, at efter "genfusionen" af Viacom og CBS, så kan historierne i filmene og i serierne meget lettere interagere med hinanden igen, hvilket jo er niiiiice.

  The Insider16-12-20 15:37

 • ★★★2

  SUK! VI keder os - med ST:D

  Please lav flere film David C. :-(

  Gasivodo16-12-20 16:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen