Lars von Trier laver "Riget 3"

Efter adskillige års vedvarende rygter er det endelig officielt: Trier laver en tredje (og sidste) sæson af den legendariske, gruopvækkende DR-serie.

Rygterne har svirret længe, og nu er det altså en kendsgerning: Danmarks nok største, nulevende filmmager, Lars von Trier ("The House That Jack Built"), laver en tredje sæson af sin trendsættende tv-serie "Riget".

"Riget" fik tv-premiere tilbage i 1994 og blev en stor succes både herhjemme og i udlandet, hvor den blev lanceret med titlen "Kingdom". Et amerikansk remake blev tilmed produceret i 2004, "Kingdom Hospital", med selveste Stephen King som kreativ drivkraft.

Serien udspiller sig på Rigshospitalet i København, hvor vi følger en række patienter, læger og andre ansatte og eksistenser, som fornemmer, at stedet er hjemsøgt.

Læs også: Lars von Trier ville have vundet Guldpalmen i 2011 – hvis han ikke havde joket om Hitler

Seriens anden sæson udkom i 1997 og bestod (ligesom den første) af fire episoder. Den tredje sæson bærer titlen "Riget Exodus" og udkommer i første omgang på Viaplay i 2022, hvorefter den får almen tv-premiere på DR. Vi ved ikke, hvor mange afsnit den nye sæson vil bestå af, men Lars von Trier instruerer dem og skriver manuskripterne sammen med sin gamle samarbejdspartner, Niels Vørsel.

Flere af den oprindelige series skæppeskønne skuespillere, inklusive Ernst-Hugo Järegård, Jens Okking og Kirsten Rolffes, er ikke længere iblandt os, men "Riget Exodus" vil angiveligt være et "selvstændigt værk", som kan ses uafhængigt af de to første sæsoner. Vi ved altså endnu ikke, hvordan seriens nye årgang forholder sig til historieforløbet i de foregående sæsoner, eller om vi får lov til at gense nogle af seriens gamle, kendte karakterer.

DR bekræfter i øvrigt et andet sejlivet rygte: man arbejder i øjeblikket på at restaurere de to første sæsoner. Vi krydser naturligvis fingre for en lækker Blu-ray-udgivelse inden for nærmeste fremtid.

Kommentarer

Lars von Trier laver "Riget 3"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen