Manden bag "Taxi Driver" og "Raging Bull" sviner tv-serie af Nicolas Winding Refn

"Ét afsnit var rigeligt for mig."

Paul Schrader er en af Hollywoods mest legendariske manuskriptforfattere – han har bl.a. skrevet Martin Scorsese-klassikerne "Raging Bull" og "Taxi Driver", og han har også instrueret kritikerroste film som "First Reformed" og "Affliction".

Derfor giver det sig selv, at Schraders ord tillægges stor vægt i og uden for Hollywood, og den kompromisløse filmmager er bestemt ikke bleg for at lufte sin mening og skabe kontroverser – såsom da han for nylig betegnede "Se7en"-instruktøren David Fincher som "en wanker".

Se også: Se det første billede af Oscar Isaac i Paul Schraders kommende gambler-thriller "The Card Counter"

Og nu er Schrader igen ude med riven, og denne gang har han set sig sur på en dansker: Nicolas Winding Refn, som tidligere har instrueret "Drive" og "Pusher"-trilogien.

Det er nærmere bestemt Refns tv-serie "Too Old to Die Young", som udkom sidste år på streaming-tjenesten Amazon Prime, som har bragt Schraders blod i kog. Refn både instruerede og skrev miniseriens 10 afsnit. I serien spiller Miles Teller ("Fantastic Four") en detektiv, som samtidig arbejder som lejemorder i Los Angeles' kriminelle underverden.

I et længere opslag på sin egen Facebook-side skriver Schrader:

"Denne Amazon-serie er godt nok en gåde for mig. Ultra cool fotografering og stil, som man netop forventer af Nic Refn. Jeg er en stor fan af lakonisk skuespil, uhyre langsomt fortælletempo og et anekdotisk plot, men mand... serien er ringe. Den er helt stillestående."

Schrader spekulerer over, om serien er så kedelig og statisk, fordi Refn har leveret en sløj indsats som manuskriptforfatter, eller fordi Miles Teller ikke er lige så god til at fremstå mystisk og gådefuld som legendariske Paul Newman eller Steve McQueen.

"I denne slags historier," fortsætter Schrader, "er det vigtigt, at tilskueren tror på, at der er noget på spil. Noget, som vil blive afsløret undervejs, og som er værd at vente på. Noget af betydning. Men den fornemmelse fik jeg aldrig. Ét afsnit var rigeligt for mig."

Schrader mangler altså ret beset at se 90% af miniserien, og derfor kan Refn måske godt forlange, at Schrader ser lidt mere af serien, før han afskriver hele føljetonen.

Kommentarer

Manden bag "Taxi Driver" og "Raging Bull" sviner tv-serie af Nicolas Winding Refn

  • ★★★★★★1

    At sammenligne Miles Teller med Paul Newman eller Steve McQueen er også lidt som at sammenligne Marie Kiks med pekannøddetærte.

    T. Nielsen24-07-20 09:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen