Netflix fjerner snart alle sæsoner af "Arrested Development" fra tjenesten

Inklusive komedieseriens to sidste sæsoner, som Netflix selv producerede.

En ny og temmelig bekymrende tendens udbreder sig blandt streamingtjenesterne.

Hvor visse serier og film ofte har skiftet streaminghjem i takt med, at rettighederne til indholdet udløb eller blev opkøbt af en konkurrent, så er streamingplatformene nu ved at fjerne deres egenproduktioner – altså de serier og film, som de selv har produceret og distribueret.

Tilbage i august 2022 fjernede HBO Max hele 20 titler, som HBO selv havde produceret, mens Showtime gjorde noget lignende i januar i år. Årsagen er simpelthen, at selskaberne vil skære ned på udgifterne, og ved at fjerne serier og film undgår de at skulle betale rettighedspenge til seriernes skabere og skuespillere.

Men det er naturligvis et problem for forbrugeren, da det betyder, at de fjernede serier og film så skal opkøbes af andre platforme, hvis de ikke skal forsvinde permanent. Og nu hvor alle streamingtjenesterne er godt i gang med at spænde den finansielle livrem ind, er det sandsynligt, at mange produktioner simpelthen bare forsvinder fra æteren.

Især fordi Netflix nu også begynder at fjerne deres egenproduktioner. Det skriver Variety, som konstaterer, at alle sæsoner af komedieserien "Arrested Development" forsvinder på Netflix den 15. marts.

Læs også: "Arrested Development"-skuespiller: Serien er definitivt død

Netflix producerede vel at mærke ikke seriens tre første sæsoner, som blev lavet i perioden 2003-2006 af 20th Century Fox' tv-afdeling. Men sæson 4 og 5 stod Netflix selv bag, og de forsvinder altså også om en lille måneds tid.

Vi har før set, at Netflix' Marvel-serier, såsom "Daredevil" og "Jessica Jones", forsvandt fra tjenesten – men det skete, da en licensaftale mellem Netflix og Disney ophørte, og dér blev de serier flyttet over på Disney+. Denne gang fjerner Netflix noget, som de helt selv står bag.

"Arrested Development"-seriens streamingfremtid er derfor indhyllet i mystik. De første tre sæsoner kan ses på streamingtjenesten Hulu – dog udelukkende i USA – men om en måneds tid ser det ud til, at sæson 4 og 5 bliver totalt utilgængelige.

"Arrested Development" er en af de mest kritikerroste komedieserier i nyere tid, og den handler om den mildest talt dysfunktionelle Bluth-familie. Serien vandt seks Emmy-priser (inklusive Bedste komedieserie, Bedste instruktion og Bedste manuskript) i sin storhedstid i 00'erne, hvor dens seertal desværre ikke var vildt imponerende.

Derfor blev serien skrottet efter tre sæsoner, men den oparbejdede en større og større fanskare efter sin død, og derfor genoplivede Netflix serien med en 4. sæson i 2013, som blev efterfulgt af en 5. i 2018. Men nu bliver serien altså tilsyneladende lagt i graven igen.

Kommentarer

Netflix fjerner snart alle sæsoner af "Arrested Development" fra tjenesten

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen