Netflix sagsøges for ulovlig brug af "Ace Ventura"-klip i sæson 2 af "Tiger King"

Holdet bag den kæmpe doku-succes havde åbenbart ikke sikret sig rettighederne til flere klip med Jim Carrey.

En af de største, verdensomspændende samtaleemner under pandemien har uden tvivl været Netflix' dokumentarserie "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness".

"Tiger King" stiller skarpt på ejere af store kattedyr såsom tigre og løver i USA – deriblandt den særprægede Joe Exotic, som kæmper for at holde sin dyrepark åben og undervejs går efter præsidentposten i USA, alt imens han langsomt mister besindelsen, indtil han til slut ryger i spjældet efter et forsøg på at hyre en lejemorder til at myrde en konkurrent.

Serien blev lynhurtigt en gigantisk succes, som blot 10 dage efter premieren var blevet set af over 34 mio. Netflix-brugere, og derfor gav streaminggiganten selvfølgelig grønt lys til en sæson 2, som udkom den 17. november. Men nu ser det ud til, at serien godt kan gå hen og blive en (undskyld os) dyr fornøjelse for Netflix.

Læs også: "Ace Ventura 3" er måske på vej - med detektivens søn som omdrejningspunkt

The Hollywood Reporter rapporterer nemlig, at Netflix og producenterne bag "Tiger King" er blevet sagsøgt af filmselskabet Morgan Creek Productions.

Årsagen er, at Netflix og Co. bruger to ultrakorte klip (som tilsammen varer omtrent 5 sekunder) fra "Ace Ventura"-filmene i 2. sæson af "Tiger King", men holdet bag serien har åbenbart ikke spurgt om lov eller betalt for brugen af disse klip.

Der er altså tale om et godt, gammeldags copyright-søgsmål – det er nærmere bestemt et klip med Jim Carrey og en abe og et andet klip, hvor Carrey rider på en stor elefant, som er blevet brugt uden tilladelse i "Tiger King". Selskabet bag "Ace Ventura" mener, at de brugte klip styrker "Tiger King"-seriens kommercielle værdi og samtidigt får det til at fremstå, som om folkene bag "Ace Ventura" bifalder "Tiger King".

Vi ved ikke, hvor mange penge Morgan Creek Productions forlanger i erstatning, men de kræver i øvrigt, at klippene bliver fjernet permanent fra de "Tiger King"-afsnit, som bruger dem.

Kommentarer

Netflix sagsøges for ulovlig brug af "Ace Ventura"-klip i sæson 2 af "Tiger King"

  • 0

    Henne i Amerika, ikke?

    Jeg har set traileren og kan slet ikke mindes, at have set Ace Ventura i den???

    Men, er der penge i det, så går man da efter det i kapitalismens højborg - og, hver en krone man kan hive ud af Netflix er kun en god ting i mine øjne, så her tillader jeg mig at indtage en dobbelt-moralsk holdning :-)

    Pistolprinsen29-12-21 09:23

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen