Nostalgi: Musikken til "Stranger Things" udkommer på... kasettebånd

Så er det snart tid til at gå i kælderen og grave walkman'en frem... Musikken til Netflix-serien "Stranger Things" har indtil nu været et stort hit på vinyl, og nu udkommer musikken fra  Kyle Dixon og Michael Stein også på noget så 80'er-agtigt som kassettebånd.

Som mange nok ved, har vinyl – inklusive film- og tv-serie-musik – fået et gevaldigt boost i de seneste år. Vi skal således helt tilbage til 1988, før der blev solgt lige så mange plader, som der blev solgt i 2016. Det vil med andre ord sige, at 13,1 mio. vinyler blev langet over disken i butikker og online sidste år.

Kassettebånd har endnu ikke fået helt samme popularitet, men især inden for bestemte genrer er formatet populært, og sidste år blev der købt næsten 130.000 stk. Det er heller ikke første gang inden for de seneste par år, at musikken til en film eller tv-serie udkommer på formatet. Også musikken til bl.a. flere af John Carpenters film er udkommet på bånd fra feinsmecker-pladeselskabet Death Waltz Records, der har specialiseret sig i at udgive især scores til horror-film på vinyl.

Taget ovenstående tal i betragtning kan det måske undre, at der trods alt stadig bliver langet 105 mio. cd'er over disken om året – i hvert fald så længe det varer.

Tilbage til "Stranger Things" så vil kassettebåndet eksklusivt kunne købes hos den amerikanske tøjkæde Urban Outfitters fra og med 14. juli – der samtidig er årsdagen for premieren på den populære Netflix-serie.

Kommentarer

Nostalgi: Musikken til "Stranger Things" udkommer på... kasettebånd

 • ★★★★0

  Ye gods.

  Bruno11-06-17 10:31

 • ★★★★0

  Vinyl forstår jeg godt. Det har en særlig lyd. Men et bånd er i forvejen noget lort af ringe kvalitet..

  davenport11-06-17 10:40

 • ★★★★0

  Vinyl forstår jeg godt. Det har en særlig lyd. Men et bånd er i forvejen noget lort af ringe kvalitet..

  Det er jo bare en lille sjov gimmick af nostalgi - list ligesom serien. Ikke så meget at forstå der.

  David Lund11-06-17 11:31

 • ★★★0

  Det er en gimmick som er i tråd med seriens ånd, og som mest af alt bruges til omtale og opmærksomhed, som det netop opnår med en nyhedsartikel som denne. Og så er det måske nogle hipstere som rent faktisk bruger penge på det, hvilket er en god sidegevinst.

  Kruse11-06-17 12:06

 • 0

  Tror ikke det har noget med seriens ånd at gøre, da flere og flere ting er begyndt at komme på kasette igen. De ridder bare med på nostalgi/retro-tech bølgen. :-)

  Kyllingebenet11-06-17 13:11

 • ★★★0

  Sjovt havde faktisk mere set det her som en GOTG 1 og 2 ting ting, og måske hvis man var fræk relancher en særlig ting fra GOTG2 som jeg grinte ret højt over i biografen

  Zune

  Elwood11-06-17 13:33

 • 0

  Jeg har Guardians vol. 1 kasettebåndet og jeg har en bestilling liggende på vol. 2 kasette båndet. Ikke fordi jeg på nogen måde vil afspille det, men fordi jeg synes det er ret sjovt at have og spiller en stor rolle i filmene.

  Superknys11-06-17 14:17

 • 0

  John Williams' score til "The Force Awakens" er også udkommet på kassettebånd, men den udgivelse kan jeg nu godt undvære :) Vinyl bliver jeg dog heller ikke fan af, da jeg synes det lyder som om der står 2 dværge og steger bacon inde i højtalerne samtidigt med at musikken spiller.

  Mange af de soundtracks der udkommer på vinyl er også masteret til digital cd-lyd, så i virkeligheden er det bare en cd på vinyl som man lytter til. Idiotisk, men de store skiver er da tit flotte at kigge på :)

  Michael Andersen11-06-17 15:54

 • ★★★★0

  Noget specielt galt med dværge der steger Bacon???

  davenport11-06-17 16:05

 • 0

  Ja, de beholder baconen for dem selv!

  Michael Andersen11-06-17 16:16

 • ★★★★0

  Små sataner...

  davenport11-06-17 17:59

 • ★★0

  Tja. Jeg ville du sgu forholde mig skeptisk alligevel, hvis det begyndte at komme færdigstegt bacon ud af mine højtalere til lyden af John Williams...

  gi-jones12-06-17 07:15

 • ★★★1

  Vinyl bliver jeg dog heller ikke fan af, da jeg synes det lyder som om der står 2 dværge og steger bacon inde i højtalerne samtidigt med at musikken spiller.

  Jeg samler selv udelukkende filmmusik på vinyl og er nok ikke overraskende ikke heeeelt enig i den betragtning :)

  Det er rigtigt, at vinyl kan have bl.a. surface noise, og det vil især komme til udtryk på fx stille instrumentalmusik, som meget filmmusik jo er. Jeg vil dog mene, at det bliver minimalt med det rette set-up (pladespiller, hifi, højttalere, pickup-indstilling osv.) - i hvert fald hvis vinylerne er mastered og ikke mindst produceret ordentligt.

  Rasmus Drews12-06-17 12:54

 • 0

  Så længe folk ikke spiller deres dyre skiver på de der billige afspillere med indbyggede højtalere, så hjælper det selvfølgelig med et ordentligt anlæg :)

  Michael Andersen12-06-17 17:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen