Ny "Star Trek"-serie får omsider en titel – og et rumskib!

Der er nu blot et halvt års tid til premieren på den næste (og syvende) "Star Trek"-serie, og selvom vi stadig ved meget lidt om tv-serien, så har vi nu fået afsløret både dens titel og rumskib!

Seriens hovedansvarlige producer, Bryan Fuller ("Hannibal"), har lige afsløret på Comic-Con, at serien får titlen "Star Trek Discovery", og at den kommer til at omhandle et rumskib, der netop hedder Discovery.

En kort teaser blev forevist på Comic-Con, som afslørede, at Discovery har serienummeret NCC-1031, hvilket umiddelbart antyder, at serien vil foregå før den gamle "Star Trek"-serie fra 1960'erne, som omhandlede rumskibet Enterprise med serienummeret NCC-1701.

Som mange fans også har pointeret på diverse online-fora, så ligner Discovery også et tidligt udkast til en moderniseret udgave af Enterprise, der oprindeligt skulle have optrådt i tv-serien "Star Trek: Phase II", som blev droppet tilbage i 1970'erne, før optagelserne var gået i gang.

Teaseren blev oprindeligt uploadet til YouTube, men hurtigt fjernet igen og er p.t. stadig ikke tilgængelig på sitet. Den kan dog i øjeblikket stadig ses på CBS' Twitter-profil og på IMDb.

Herhjemme vil man kunne se "Star Trek Discovery" via Netflix, når serien udkommer i januar 2017.

Kommentarer

Ny "Star Trek"-serie får omsider en titel – og et rumskib!

  • ★★★★★★0

    Nice!

    Zero Cool24-07-16 01:04

  • ★★★★★0

    Jeg synes egentlig, at designet er okay og dejligt "old-school" på en eller anden led... Men puha, CGI'en i dén teaser er dæleme skrabet, synes jeg :-) Det ligner noget, som er pre-"Enterprise". Men nu ER det selvfølgelig også blot en teaser! Håber bare ikke, at det indikerer, at budgettet på den nye serie er relativt begrænset...

    The Insider24-07-16 01:10

  • 0

    Woooot??!? 

    I en tid med flere spændende geek nyheder er dette absolut det der får mig mest op af stolen....

    Star Trek Discovery.... hmmm, tjaaa - why not... det skal nok blive okay når man lige får smagt lidt på ordlyden.

    Hvis jeg kunne vælge så ville der ske en reboot at Enterpris. Det ville aldrig ske men den serie havde et giga uforløst potentiale til at fortælle en masse spædende historie med respekt for den eksisterende/tidligere canon.

    Men det der CGI ser helt håbløst ud. Det var bedre CGI i Farscape som efterhånden har en del år på bagen.... hvis det er produktionskvaliteten så er jeg meget bekymret.

    Dominar Rygel XVI24-07-16 02:03

  • 1

    Nu tænker jeg at CGI kvaliteten skyldes samme årsager, som når teasere til spillefilm kommer ud.
    Det ser dårligt ud, fordi det så at sige kun er "det første lag" af CGI man har lavet. Der er utallige eksempler på at CGI'en bliver bedre tættere på den dato filmen/udsendelsen udkommer.

    Synes dog det er lidt kedeligt med endnu en serie, der vil undersøge tiden før Kirk & Co.
    Ud over tidsrejseepisoder, der vagt antyder fremtidige perioder, kommer vi jo aldrig forbi DS9/Voyager tiden.
    Tænker dog, at det sikkert skyldes, hvor meget Star Trek Online spillet har overtaget den tid, selv om det vist stadigt er uvist om spillets historie tæller som kanon eller ej.
    Kunne dog virkeligt tænke mig at se Data's kommando i fremtiden og Enterprise nye besætning, hvis vi må få sådan en... Men der kommer nok ligegyldige cameos i en eller flere tidsrejseepisoder...

    BusinessMonkey24-07-16 18:00

  • ★★★★★★0

    Man må jo næsten gå ud fra, at alt ændret efter U.S.S. Kelvin blev ødelagt, mens alt hvad der skete før dét, er uforandret.

    Jeg tror ikke, at man skal lægge alt for meget vægt på et spil. Der er jo eksempelvis stadig et aktivt Star Wars MMO derude, som foregår under The Old Republic og som i praksis ikke er kanon længere.

    Zero Cool24-07-16 18:06

  • 0

    Skulle serien ikke foregå mellem Kirk og Picard ? Sådan syntes jeg da jeg har hørt et eller andet sted.

    Geekalot24-07-16 18:12

  • 0

    Jeg tror ikke, at man skal lægge alt for meget vægt på et spil. Der er jo eksempelvis stadig et aktivt Star Wars MMO derude, som foregår under The Old Republic og som i praksis ikke er kanon længere.

    Den sammenligning er ikke helt så passende. Star Trek Online er lavet i forlængelse af og med direkte referencer til Star Trek universet.
    The Old Republic foregår flere tusind år før Star Wars filmuniverset - og så er filmuniverset i Star Wars netop "retconned" efter The Old Republic kom ud.
    Det er to MEGET forskellige spil i ånden og ift. deres respektive univers.

    BusinessMonkey24-07-16 19:35

  • ★★★★★★0

    Men stadig, to franchises hvor man har valgt at pille ved den eksisterende kanon, for at få frie hænder til at skabe noget nyt.

    Og The Old Republic foregår godt nok før filmuniverset, men har ret dybe rødder i Expanded Universe, som blev nulstillet i forbindelse med Disneys køb af Star Wars.

    At Star Trek Online er udkommet efter filmuniverset blev rebooted, eller hvad man nu skal kalde det, betyder ikke nødvendigvis noget. MMO'er tager jo år at lave, World of Warcrafts betatest startede eksempelvis i begyndelsen af 2004, men spillet blev først lanceret i november, altså 8-9 måneder senere. Men ved betaens start, var historieelementer og den slags jo allerede på plads.

    Så det er slet ikke umuligt, at beslutningen om at reboote filmuniverset blev taget på et tidspunkt, hvor det ikke længere var muligt at ændre på spillet.

    Når det er sagt, er der jo også to 100% klare tidslinjer i Star Trek-universet, eller, så klare som de nu kan være, da Star Trek jo alle dage har haft en noget usikker kanon, når det kommer til alt udover film og serier, så spillet kan jo sagtens foregå i den "gamle" tidslinje.

    Jeg tvivler dog stærkt på, at et spil nogensinde kan trumfe film og/eller tv-serier. Hvis nogen pitcher en god historie, som på en eller anden måde konflikter med spillet, siger CBS og Paramount ganske sikkert "fuck Star Trek Online" og ignorerer spillet helt. :)

    For at et spil skal kunne styre en franchise på den måde, skal det jo være på størrelse med WoW i "gamle dage"og i følge de tal, jeg hurtigt kunne finde online, er rocker Star Trek maksimalt 5.000 spillere concurrent, men der er sikkert en del flere, der spiller det on/off. Det er dog ikke ret mange spillere, men tilsyneladende nok til at serverne bliver ved med at køre.

    Til sammenligning har maxer Battlefield 4 ved omkring 28.000 spillere på PC.

    Zero Cool24-07-16 20:05

  • ★★★★★2

    Bryan Fuller har afsløret på Comic-Con, at serien kommer til at foregå i "the prime timeline", hvilket altså vil sige, at begivenhederne i de nye film har ingen indflydelse på plottet. Samtidigt har ingen "Star Trek"-spil hidtil været "canon" - ej heller bøgerne. De har aldrig haft samme "tyngde" i "Star Trek"-universets mytologi, som "Star Wars"-bøgerne fx havde det, før Disney opkøbte imperiet (no pun intended). 

    Fuller har også afvist, at serien kommer til at foregå mellem Kirk og Picard, som rygtebørsen ellers havde insinueret, men qua rumskibets design og serienummer, tror jeg stadig, vi ender med at være i TOS-æraen (eller umiddelbart før/efter). Uanset hvornår serien kommer til at foregå, er der naturligvis nærmest ingen grænser for, hvilke historier man kan fortælle. Men jeg havde måske også håbet på noget post-Voyager, så manuskriptforfatterne havde haft firere tøjler - og så vi måske kunne have haft et par smagfulde cameos med fx TNG-folkene :-) Det vil altid ærgre mig grænseløst, at TNG-crewet aldrig fik en ordentlig afslutning (hvis man selvfølgelig ser bort fra "All Good Things...", men i hvert fald på filmfronten!), og hvis man på en eller anden måde kunne få dét crew ind, uden at det føltes påklistret og forceret (altså lige så smagfuldt som Spocks optræden i "Star Trek" fra 2009, men IKKE så forceret som hans cameo i "Into Averageness"), så ville jeg blive en glad mand/trekkie!

    The Insider24-07-16 21:16

  • ★★★★★0

    Og selvom CGI'en uden tvivl ikke er færdiggjort (og det har CBS også sidenhen annonceret), så irriterer det mig grænseløst, når selskaber alligevel udgiver noget som "appetizer", der er åbenlyst ufærdigt. Altså... så lav dog en teaser med andre elementer eller VENT, til der er noget mere "raffineret" klart til præsentation. 

    The Insider24-07-16 21:17

  • ★★★★★★0

    Oh, det er da interessant, at de stadig bygger videre på prime tidslinjen og ikke betragter Star Trek 2009 som et reboot. Men ok, så længe de sørger for at lave afgrænsede historier, hvor de ikke blander de forskellige tidsperioder sammen, bør det ikke forvirre publikum.

    Zero Cool24-07-16 21:45

  • ★★★★★0

    Det er i hvert fald en modig beslutning! Det havde jo helt klart været lettest at starte serien flere hundrede år efter Kirk/Picard, da man så ikke behøvede klargøre, om serien tog hensyn til den gamle ELLER den nye tidslinje (fordi det var sket for så lang tid siden) og således lettere kunne tiltrække nye seere. 

    The Insider24-07-16 22:03

  • 0

    Oh, det er da interessant, at de stadig bygger videre på prime tidslinjen og ikke betragter Star Trek 2009 som et reboot. Men ok, så længe de sørger for at lave afgrænsede historier, hvor de ikke blander de forskellige tidsperioder sammen, bør det ikke forvirre publikum.

    For mig er det ret åbenlyst, at Star Trek filmene er rebootet til at udnytte filmmediet så de kan fokusere på action og de andre blockbusterelementer, der traditionelt hiver det store publikum i biffen.
    Derfor ser jeg det som en selvfølge, at serien skal udfolde sig i det langt mere afslappede og dybsindige primeunivers, der altid har haft hjemme i TV-serieformatet. (Især nu, hvor "den ny TV-serie" hyldes endnu mere for at kunne gå ned i dybden med karakterer og handling.)

    Det er i hvert fald en modig beslutning! Det havde jo helt klart været lettest at starte serien flere hundrede år efter Kirk/Picard, da man så ikke behøvede klargøre, om serien tog hensyn til den gamle ELLER den nye tidslinje (fordi det var sket for så lang tid siden) og således lettere kunne tiltrække nye seere. 

    Jeg tror den største svaghed ved at gå så langt ind i fremtiden er, at tidligere tiders kampe kan blive undermineret af fremtidens nye konflikter og dermed miste betydning - derfor håbede jeg selv på en umiddelbar fortsættelse af DS9/Voyager perioden (eller rettere tyve år frem ligesom den tid, der reelt er gået), da den både ville indeholde gamle kendinge og fortsætte en yderst vigtig periode i Star Trek universet.

    BusinessMonkey25-07-16 00:02

  • ★★★0

    Så ud fra filmene og tvseriernes Tidslinje vil discovery ligge først? 

    Har længe ville se tvserierne men er det bedst at se dem efter årstal eller star trek tidslinjen?

    MOVIE100025-07-16 00:18

  • ★★★★★1

    Et andet problem ved potentielt at springe SÅ langt frem i tiden er, at teknologien formentlig ville være så avanceret, at det ville være for let at løse problemer med den (og samtidigt virke underligt, hvis man ikke kunne/gjorde), og det ville nok også fremmedgøre tilskueren.

    Men jeg havde selv tænkt (som jeg vistnok også skrev andetsteds herinde på et tidspunkt), at fordelen ved at springe SÅ lang tid frem, ville være, at man kunne skildre en føderation, der er ved at gå i opløsning, simpelthen fordi der har været fred og ro i evigheder (det ville ikke virke troværdigt i det 24./25. århundrede, hvor Dominion-krigen og Borg-invasionen ikke just er "old news"). De gamle alliancer er ved at blive nedbrudt, fordi man ikke har haft grund til at "holde dem i hævd", og derfor bliver alle pludseligt mere og mere besatte af at varetage egne interesser i stedet for at værne om fællesskabet, som ses som overflødigt. Ja, jeg tænker lidt à la Europa anno 2016 ;-) Men så opstår der en ny trussel, der tvinger føderationens gamle medlemsstater til at genoptage samarbejdet - hvorved man så både kunne opleve et "frisk perspektiv" på kendte karakterer/racer og helt nye af slagsen.

    Jeg vil voldsomt gerne have, at Trek nok engang bliver - som franchisen er, når den er bedst - en perfekt pærevælling mellem det nutidige og det futuristiske. Men noget siger mig (baseret på interviews med Fuller), at der vil blive taget godt hånd om vores kaotiske nutid i "Star Trek Discovery".

    The Insider25-07-16 00:22

  • ★★★★★0

    Så ud fra filmene og tvseriernes Tidslinje vil discovery ligge først? 

    Har længe ville se tvserierne men er det bedst at se dem efter årstal eller star trek tidslinjen?

    Jeg vil normalt foreslå årstal, MOVIE1000. Men jeg foreslår normalt også folk, at de starter med "Star Trek: The Next Generation" (og bare start med den FREMRAGENDE 3. sæson. De to første er noget ujævne, og du misser ikke livsnødvendig information). Lettilgængelig, velfortalt, velspillet - spækket med fremragende episoder, og ovenpå dén kan du snildt springe videre til hvilken som helst anden serie i universet :-)

    The Insider25-07-16 00:24

  • 0

    Så ud fra filmene og tvseriernes Tidslinje vil discovery ligge først? 

    Har længe ville se tvserierne men er det bedst at se dem efter årstal eller star trek tidslinjen?

    Årstal helt klart. Bare du ikke bliver træt af, at hvert andet afsnit fra første sæson af The Original Series (TOS) handler om en kosmisk entitet med grænseløse kræfter, der opfører sig uansvarligt som et barn.
    Spring evt. den sæson (eller hele TOS over) og begynd fra The Next Generation (TNG) - jeg fik i hvert fald nok feeling af Kirk & Co. ved udelukkende at se spillefilmene, selv om jeg så er gået glip af referencer til nogle af de kendte afsnit fra TOS som netop først er at opleve i anden og tredje sæson.
    Pointen er selvfølgeligt, at de skal ses efter årstal. Især fordi Enterprise-serien netop refererer en masse til alle de andre serier selv om den på tidslinjen foregår først.

    BusinessMonkey25-07-16 00:26

  • 1

    Et andet problem ved potentielt at springe SÅ langt frem i tiden er, at teknologien formentlig ville være så avanceret, at det ville være for let at løse problemer med den (og samtidigt virke underligt, hvis man ikke kunne/gjorde), og det ville nok også fremmedgøre tilskueren.

    Men jeg havde selv tænkt (som jeg vistnok også skrev andetsteds herinde på et tidspunkt), at fordelen ved at springe SÅ lang tid frem, ville være, at man kunne skildre en føderation, der er ved at gå i opløsning, simpelthen fordi der har været fred og ro i evigheder (det ville ikke virke troværdigt i det 24./25. århundrede, hvor Dominion-krigen og Borg-invasionen ikke just er "old news"). De gamle alliancer er ved at blive nedbrudt, fordi man ikke har haft grund til at "holde dem i hævd", og derfor bliver alle pludseligt mere og mere besatte af at varetage egne interesser i stedet for at værne om fællesskabet, som ses som overflødigt. Ja, jeg tænker lidt à la Europa anno 2016 ;-) Men så opstår der en ny trussel, der tvinger føderationens gamle medlemsstater til at genoptage samarbejdet - hvorved man så både kunne opleve et "frisk perspektiv" på kendte karakterer/racer og helt nye af slagsen.

    Jeg vil voldsomt gerne have, at Trek nok engang bliver - som franchisen er, når den er bedst - en perfekt pærevælling mellem det nutidige og det futuristiske. Men noget siger mig (baseret på interviews med Fuller), at der vil blive taget godt hånd om vores kaotiske nutid i "Star Trek Discovery".

    En fed ting kunne selvfølgeligt også være, at fordi vi nu har kortlagt hele Mælkevejen, så er teknologien så avanceret langt ude i fremtiden, at vi kan begynde at udforske nye galakser - og dermed møde helt nye (og farlige) arter som vil udgøre den nye trussel. Den kan i hvert fald godt flettes sammen med en indre nedbrydning af Føderationen.
    Problemet ville så være, at designet af rumvæsnerne skulle være anderledes end humanoidt, da hele historien bag, hvorfor så mange arter i vores galakse er humanoidt ikke kunne bruges længere - selv om de sikkert kan finde på en undskyldning for at spare på budgettet. 

    BusinessMonkey25-07-16 00:33

  • ★★★★★1

    Oh yes! Det kunne være fedt at se noget HELT anderledes, og en skønne dag er Mælkevejen vel efterhånden tømt for godter :-) Men - særligt ovenpå den nye CGI-teaser - jeg tror der går en rum tid (no pun intended!), før det bliver muligt at lave noget SÅ alien, der ser godt ud, med et tv-budget.

    The Insider25-07-16 00:36

  • 0

    Så der er Enterprise med Archer, nu discovery , så der Enterprise med kirk. Tng, voyager og til sidst ds9. Sådan det skal forståes ? Håber mere den serie om timemasters bliver til noget, har altid været en sucker for de frem/tilbage i tiden afsnit

    Geekalot25-07-16 05:56

  • 0

    Så der er Enterprise med Archer, nu discovery , så der Enterprise med kirk. Tng, voyager og til sidst ds9. Sådan det skal forståes ? Håber mere den serie om timemasters bliver til noget, har altid været en sucker for de frem/tilbage i tiden afsnit

    Tror vist at Voyager slutter lidt efter DS9, kan ikke helt huske det, men de foregår nogenlunde samtidigt (kort tid efter TNG) selv om de foregår i hver deres del af Mælkevejen. DS9 har dog en LANGT bedre slutning, da Voyagers historie desværre måtte afsluttes ret hurtigt efter at de valgte at stoppe serien.

    Synes personligt DS9 er langt den bedste af serierne, men den kan kun toppe de andre, hvis man har set TNG forinden, da den tager utallige elementer fra TNG og ophøjer og nuancerer dem.

    Med andre ord synes jeg måske du bør begynde med TNG (eller fra de gode TOS afsnit) og så se DS9 for så at sprinkle resten med Voyager, (resten af TOS) og Enterprise (hvis du kan klare dig igennem introsangen).

    BusinessMonkey25-07-16 12:40

  • 0

    Har set alt Star Trek serier/film hvert fald 10 gange, så det vel et stykker over 6 måneder uafbrudt tid der er blevet brugt igennem tiden på at se det :) Med undtagelse af TOS, kan jeg simpelthen ikke kæmpe mig igennem. DS9 var så den jeg har fundet svagest af alle serierne. Alt det gude sjov, fandt jeg simpelthen for latterligt. Avery Brooks som Sisko fandt jeg rigtig godt, så med alle de gamle kendinge fra TNG der kom med igennem tiden, var absolut også et plus for serien, som sagt alt det tro der, det blev for meget for mig. Og ja intro musikken til Enterprise skulle man godt nok lige vænne sig til :) Faktisk en skam den serie blev canslet, for den var ret så god.

    Ser mere frem til disse her www.imdb.com/title/tt3410762/ Kan se de har lavet om i beskrivelsen af den, før skulle handlingen foregå om Temporal Agents og deres tids rejser for at sørge for alt gik som det skulle gå. Har altid været en sucker for de tids rejser :)

    www.imdb.com/title/tt3375214/ den her for den giver mere historie om Captain Rudy Ransom :) 

    Star Trek Discovery, har jeg ikke de helt store forventninger til, da man vil lave den som man har lavet True Detective. True Detective har da været en succe, men det altså ikke en garanti for at det vil blive det i Star Trek, og Star Trek har ikke råd til at få en fiasko, for får de det, kommer der til at gå længe inden CBS tør satse på en tv serie til os igen tror jeg.

    Geekalot25-07-16 13:31

  • 0

    Jeg tror desværre ikke helt at jeg forstår hvad du skrev, men ok. Du har set dem, så behøver ikke at give flere råd ud fra hvad jeg synes. :)

    Vil dog til gengæld gerne slå et slag for, hvorfor jeg personligt synes at DS9 er den bedste Star Trek serie.

    I modsætning til at vi følger en besætning opleve nye, eksotiske problemer og befolkninger hvert afsnit, så er DS9 den eneste Star Trek serie, der giver os et indblik i Føderationens "hverdag" og hvordan Føderationen virker i praksis, da DS9 bliver et mikrokosmos af Føderationens meget blandede og hektiske sammensætning - ja, det bliver faktisk politisk!

    Ja, nogle vil så synes det er kedeligt i sig selv, men DS9 gør det smukke, at den undersøger de grundlæggende præmisser, som alle de andre Star Trek serier tager for givet til bunds og nuancerer dem i højeste grad.

    Tag f.eks. noget så fjollet som ferengierne - hvor TNG grundlæggende portrætterer dem todimensionelt som onde og grådige, ja, jeg er næsten tilbøjelig til at sige, at serien groft beskriver dem dem som "rumjøder" (undskyld, hvis jeg er gået over nogens sensibiliteter, men jeg blev nødt til at bruge en horribel stereotyp for at kunne lave den her sammenligning), så gør DS9 en dyd ud at at udforske, hvordan en kultur reelt kan opbygges omkring grådighed og de andre ferengikvaliteter, som den skildrer i dybden.
    Ja, ferengierne i DS9 er skam også karikerede, men de har utallige flere lag end TNGs udgaver.

    Med DS9 blev Star Trek universet for mig langt mere "virkeligt". Ja, Picard løser vilde konflikter i yderområder, men Sisko er med til at holde langt mere truende konflikter fra at udvikle sig til interne problemer for Føderationen.

    Og, hvis det ikke kan overbevise nogen, så er der altid Jadzia Dax! ;P

    Tror min pointe er fremført nok nu. :)

    BusinessMonkey25-07-16 16:58

  • 0

    Vil give dig fuldstændig ret i hvad du skriver

    Geekalot25-07-16 17:41

  • 0

    Lige ved at se den her www.youtube.com/watch faktisk overraskende god :) Cgi er helt i top, når man tænker på det er en fan made film :) 

    Geekalot25-07-16 21:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen