Ny "Star Trek"-serie skulle oprindeligt have udfoldet sig i flere forskellige tidsperioder

Der er blot to måneder til tv-premieren på "Star Trek: Discovery" – franchisens efterhånden syvende tv-serie.

Føljetonen foregår i det 23. århundrede og udspiller sig omtrent 10 år før den oprindelige "Star Trek"-serie fra 1960'erne, som fokuserede på Kirk og Spocks intergalaktiske eventyr om bord på rumskibet Enterprise.

Men manden bag "Star Trek: Discovery", Bryan Fuller ("Hannibal", "American Gods"), havde nogle ret radikale ideer, før han forlod projektet sidste oktober.

Fullers oprindelige plan var (hvilket der tidligere har floreret rygter om), at "Star Trek: Discovery" skulle være en såkaldt antologi-serie à la "Fargo" og "True Detective", hvor hver sæson byder på en ny fortælling med nye karakterer.

Seriens første sæson skulle foregå før Kirk og Spock, hvilket "Star Trek: Discovery" netop også gør.

Men de efterfølgende sæsoner skulle udspille sig i hhv. Kirks tid, kaptajn Jean-Luc Picards tid (altså det 24. århundrede, som skildres i tv-serien "Star Trek: The Next Generation") og slutteligt i en fjern fremtid, som ikke er blevet skildret tidligere i "Star Trek".

VILLE HAVE EDGAR WRIGHT TIL AT INSTRUERE PILOTEN

I et hudløst ærligt interview med Entertainment Weekly afslører Fuller, som faktisk kickstartede karrieren som forfatter og producer på "Star Trek: Voyager" i 1990'erne, at gyserserien "American Horror Story" (også en antologi-serie) havde inspireret ham:

"Tanken var, at ['Discovery'] skulle gøre for science fiction, hvad 'American Horror Story' havde gjort for gysergenren. Serien skulle agere springbræt for en masse 'Star Trek'-serier."

Produktionsselskabet CBS var dog ikke helt med på den ambitiøse idé. De ville hellere give grønt lys til én sæson og så se, hvordan den blev modtaget – muligvis fordi det er dyrt at bygge nye rumskibskulisser hvert år.

Fuller og CBS kom dog hurtigt op at toppes. Fuller var utilfreds med, at tv-instruktøren David Semel blev hyret til at lave piloten ("Baby Driver"-instruktøren Edgar Wright har fortalt EW, at han var Fullers førstevalg), og parterne skændtes over seriens budget og lanceringsdato, som konstant blev udskudt.

Desuden havde Fuller enormt travlt med at arbejde samtidigt på "Star Trek: Discovery" og tv-serien "American Gods", og til slut blev han fyret af CBS. Indtil nu har det ikke været klart, om Fuller blev fyret eller selv sagde op.

"Star Trek: Discovery" warper ind på de danske tv-skærme 25. september, hvor serien lanceres herhjemme på Netflix.

Kommentarer

Ny "Star Trek"-serie skulle oprindeligt have udfoldet sig i flere forskellige tidsperioder

 • ★★★★★0

  Damn... Det havde da været helt fantastisk, og jeg krydser stadig fingre for, at Fullers oprindelige plan realiseres. Så kunne TNG-æraen få det punktum, den har fortjent.

  The Insider30-07-17 15:42

 • ★★★★★1

  Ja det er en ret interessant idé. Det kan vel nås endnu, hvis det viser sig som en succes, og de kan runde ses 1 af?

  davenport30-07-17 16:18

 • ★★★★★0

  Ja det er en ret interessant idé. Det kan vel nås endnu, hvis det viser sig som en succes, og de kan runde ses 1 af?

  Det tænker jeg også! Jeg har heller ikke hørt noget om, at skuespillerne har skrevet kontrakt på flere sæsoner...

  The Insider30-07-17 16:19

 • 0

  Nu har de jo selv sagt de vil lave det lidt i True Detective stil, så det kan jo sagtens lade sig gøre endnu :)

  Så helst de lavede en sæson med dem der opretholder tiden som den skal, hvor vi er meget længere ude i fremtiden en det traditionelle Star Trek :)

  Geekalot30-07-17 16:52

 • ★★★★★0

  Nu har de jo selv sagt de vil lave det lidt i True Detective stil, så det kan jo sagtens lade sig gøre endnu :)

  Så helst de lavede en sæson med dem der opretholder tiden som den skal, hvor vi er meget længere ude i fremtiden en det traditionelle Star Trek :)

  Det var jo Fuller, der i sin tid antydede, at serien ville blive en antologi-serie à la "True Detective", så det er ikke længere planen at skrue serien sådan sammen. Men igen: man kan da håbe, at de vælger det alternative format, så man kan udforske mange forskellige facetter af franchisen de kommende år.

  Jeg er dog ikke meget for ideen om at springe flere århundreder frem og følge en gruppe tidsrejsende officerer, selvom jeg kender mange fans, som synes godt om ideen. Jovist, umiddelbart er det en fascinerende tanke, som åbner op for en masse kreative tangenter, men samtidigt kan jeg snildt forestille mig, at det bliver noget rod med al den rejsen frem-og-tilbage, og desuden... hvordan kan sådan en serie generere spændende konflikter? Alt kan jo så bare løses ved lige at rejse 5 minutter tilbage i tiden. Det bliver lidt for svært at skrue noget godt drama sammen med dét udgangspunkt, føler jeg.

  Jeg tillader mig lige at citere et gammelt opslag herinde med en alternative idé (www.moovy.dk/forum/kommentarer/Ny-Star-Trek-serie-far-omsider-en-titel-og-et-rumskib) :

  ---

  Men jeg havde selv tænkt (som jeg vistnok også skrev andetsteds herinde på et tidspunkt), at fordelen ved at springe SÅ lang tid frem, ville være, at man kunne skildre en føderation, der er ved at gå i opløsning, simpelthen fordi der har været fred og ro i evigheder (det ville ikke virke troværdigt i det 24./25. århundrede, hvor Dominion-krigen og Borg-invasionen ikke just er "old news"). De gamle alliancer er ved at blive nedbrudt, fordi man ikke har haft grund til at "holde dem i hævd", og derfor bliver alle pludseligt mere og mere besatte af at varetage egne interesser i stedet for at værne om fællesskabet, som ses som overflødigt. Ja, jeg tænker lidt à la Europa anno 2016 ;-) Men så opstår der en ny trussel, der tvinger føderationens gamle medlemsstater til at genoptage samarbejdet - hvorved man så både kunne opleve et "frisk perspektiv" på kendte karakterer/racer og helt nye af slagsen.

  Jeg vil voldsomt gerne have, at Trek nok engang bliver - som franchisen er, når den er bedst - en perfekt pærevælling mellem det nutidige og det futuristiske. Men noget siger mig (baseret på interviews med Fuller), at der vil blive taget godt hånd om vores kaotiske nutid i "Star Trek Discovery".

  The Insider31-07-17 01:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen