Officielt: Ny "Star Trek"-serie udkommer i 2017!

I årtier har "Star Trek" udfoldet sig både på tv og det hvide lærred - men mens J.J. Abrams' to "Star Trek"-spillefilm har nydt stor finansiel succes de seneste år, så har franchisen ikke fostret nye tv-afsnit, siden skuffende seertal aflivede tv-serien "Star Trek: Enterprise" i 2005. Men nu har tv-stationen CBS netop annonceret, at der i januar 2017 udkommer en splinterny "Star Trek"-serie - den efterhånden syvende(!) af slagsen.

Alex Kurtzman, som både skrev og producerede J.J. Abrams' to "Star Trek"-film, er hovedarkitekten bag den nye (og fortsat unavngivne) "Star Trek"-serie, som simultant bliver vist på tv og gjort tilgængelig via diverse streaming-tjenester.

CBS' pressemeddelelse afslører ikke meget om serien, men den slår fast, at serien vil introducere og omhandle nogle helt nye karakterer og således ikke vil fokusere på Kirk, Spock eller de andre galante Stjerneflåde-officerer fra filmene "Star Trek" og "Star Trek Into Darkness".

Serien har angiveligt heller ikke nogen tilknytning til den næste "Star Trek"-film, "Star Trek Beyond", som har biografpremiere næste år, hvor franchisen også har 50 års jubilæum.

Den første "Star Trek"-tv-serie blev født i 1966, og siden da har franchisen leveret i alt tolv spillefilm og seks forskellige tv-serier, som foregår i tre forskellige tidsperioder og to forskellige "alternative fremtidsuniverser". Og vi må altså vente lidt endnu, før det bliver klart, præcist hvor og hvornår "Star Trek" drager dristigt hen i denne ombæring...

Kommentarer

Officielt: Ny "Star Trek"-serie udkommer i 2017!

 • 0

  Godt skræmme lidt at Alex Kurtzman har noget med det at gøre og at det så nok ikke blive Star Trek i Gene´s ånd, hvilket der var noget af det der kendetegnede de gamle serier :)

  De har ikke meldt noget ud om det er den serie du snakkede om tidligere, Johan ? 

  Uanset hvad bliver det dælme dejligt at få en Star Trek serie igen :)

  Geekalot 2-11-15 18:18

 • ★★★★★0

  Nye karakterer er en god nyhed. Der må være flere historier at fortælle i dette univers. Jeg håber i øvrigt på masse aliens og nye civilisationer. 

  Lars! 2-11-15 18:52

 • ★★★★★1

  Råbte spontant "YES!!!", så hele familien kom rendende, for at se hvad der var galt.

  Obersten sagde "Troede det var noget vigtigt..." så nu skal hun selv koge sine æg i morgen tidlig!

  Igen: "YES!!!"

  davenport 2-11-15 19:03

 • 0

  haha :) well det er også en af de bedre nyheder :) dog så lang tid til 2017 :(

  Geekalot 2-11-15 19:05

 • ★★★0

  Enterprise var nu heller ikke så dårlig. Selvom de to første sæsoner var noget kedeligt, var de to sidste noget af det bedste jeg har set.

  Derimod, har de sidste to Star Trek film været det rene makværk og jeg håber serien bliver i den gamle ånd. Men ja, dejlig nyhed og jeg vælger at være optimist.

  Aranyhajú Nyárszépe 2-11-15 20:28

 • ★★★★0

  Makværk ligefrem? Så er man da usædvanlig kritisk og kræsen. Den første er forrygende underholdning. Men jeg ved også visse fans røg i svinget med den reboot og en instruktør kan aldrig tilfredsstille alle.

  Babo 2-11-15 20:48

 • 0

  Fandt dem rigtig gode, men de er stadig ikke lavet i Gene Roddenberrys ånd, og det er 50% af StarTrek :)

  Geekalot 2-11-15 21:16

 • ★★★★0

  #davenport: Oberst? Ligestilling? ;-D ..fra en, der aldrig blev mere end vinkler (stjerner er for stærke væsner)  

  OnTop: ST som serie.. TNG: er det eneste, jeg har set!* (Har prøvet med andet)

  * 100% = alle afsnit.

  Gasivodo 2-11-15 21:34

 • ★★★★★0

  Jeg ville heller ikke gå så langt som at kalde dem makværk. Jeg vil ikke engang mene, de er de dårligste Trek-film, der er lavet. Ser man på seriens lavpunkter, så klarer de sig også helt ok. Og det selv om jeg har brugt mange tastetryk på at skælde ud på Into Darkness, som i den grad skuffede mig. Men en tv-serie er et langt mere spændende tiltag, særligt om de kan have en dramatisk seriøsitet og karakterdybde svarende til fx rebooten af Battlestar Galactica, når den var på sit bedste. Det er dog måske at sætte forhåbningerne lidt for højt...

  Lars! 2-11-15 21:39

 • ★★★★★★0

  Jeg tror måske heller ikke, at Star Trek kan bære en "BSG-ficering". Jeg kan ikke 100% sætte ord på hvorfor jeg tror, at det ville gå galt, men måske er det den lidt naive tone i Star Trek, der gør forskellen - jeg ved det ikke helt.

  Hverken Stargate eller V kunne jo holde til den mere seriøse og semi-realistiske tone.

  Zero Cool 2-11-15 22:43

 • 0

  Stargate havde en ret så fed ide, men som du siger Bruno så kunne det ikke holde til at blive gjort seriøs, og det nægter jeg at tro på Star Trek også kan. Har man haft serier til at køre med succes, burde man nok holde stilen ved de evt. andre serier man kunne have lyst til at udgive, også derfor jeg syntes man godt kan blive lidt nervøs, når man ser hvem det er der har noget med projektet at gøre. Men vi trænger i den grad til en Star Trek serie igen :)

  Geekalot 3-11-15 05:46

 • ★★★★★1

  Det bliver dæleme spændende - især fordi jeg har det lidt på samme måde, som jeg havde det op til J.J. Abrams' første film: der er ét skud tilbage i bøssen. Hvis Abrams' film havde fejlet, så var "Star Trek" aldrig vendt tilbage til det hvide lærred. Hvis den her serie fejler, så går der ikke 12 år før en ny "Star Trek"-serie bliver søsat, så skal vi sikkert tættere på 100 års jubilæet i 2066, hvis det overhovedet kommer på tale.

  Og netop en "BSG-ficering", som Lars og Bruno er inde på, har jeg længe ønsket mig (og for pokker hvor jeg dog i sin tid ærgrede mig over, at Ronald Moore sprang på BSG i stedet for at få nøglerne til "Star Trek"-franchisen, som han selv havde været med til at "re-energise" via "Star Trek: The Next Generation" osv.) - men når jeg så alligevel tænker over det, så har vi egentlig allerede fået dén serie i form af "Star Trek: Deep Space Nine", som tilfældigvis også er min foretrukne "Star Trek"-serie OG pudsigt nok også skrevet/produceret hovedsageligt af folk, som senere kreerede BSG. Altså, i den forstand at der er tale om en mere seriøs (ikke fordi de andre serier var direkte useriøse - men altså mere alvorstung på en facon, der gjorde dramaet lidt mere vedkommende), karakterdrevet "Star Trek"-føljeton med en mere sammenhængende, langstrakt fortælling.

  Men selvom den nye serie mægtig gerne må byde på karakterdrama af samme karat som BSG og DS9, så håber jeg i dén grad på en mere "positivistisk", klassisk "Star Trek"-tone. Der har været en overflod af eminente tv-serier de seneste år, men jeg er efterhånden kørt lidt død i sendefladens overflod af fordærv, dumme svin, usmagelige antihelte, traumer osv. osv. - dermed ikke sagt, at jeg vil have en fuldkommen overfladisk Trek-serie blottet for konflikt og gråzoner, men jeg savner sgu et univers og et persongalleri at se op til, og for FANDEN hvor har vi dog brug for det i øjeblikket i nutidens tv-billede og verdensbillede i al almindelighed.

  Jeg havde selv leget med en tanke lidt à la Bryan Singers koncept - længere ude i fremtiden end TNG, hvor Føderationen er ved at blive afviklet. Ikke pga. en konflikt, men simpelthen fordi de forskellige kulturer ikke længere ser noget formål med den, har nok i sig selv, ikke gider at have med andre at gøre. Ja, lidt som jeg ser planeten Jorden den dag i dag :-) Hvor der så opstår en eller anden form for konflikt mange år senere, som tvinger Stjerneflåden til at opsøge de gamle medlemsstater og finde fast fodfæste og genvinde troen på det store fællesskab og på det gode i mennesket (og rumvæsnet :-)).

  Det må gerne være aktuelt, som det allerbedste Star Trek var, og så selvfølgelig samtidigt udforske verdensrummet og afdække helt nye facetter af universet. Det kunne også være cool med noget à la X-Files - en kombination af sammenhængende historier og enkeltstående afsnit, for noget af det befriende ved at gense de ældre serier er, at den episodiske form (som jo nærmest er uddød og bespottet den dag i dag) giver forfatterne en KÆMPE kreativ frihed til at fortælle historier om alle mulige tænkelige emner og også inden for alle mulige subgenrer, fordi de ikke så absolut skal knytte en rød tråd mellem samtlige afsnit. Således får man afsnit som "City on the Edge of Forever", "The Inner Light", "Darmok" osv.

  Hvorom alting er - det eneste mareridtsscenarie er en ny serie, der dovent hoster de samme fortællinger og figurer op, som vi allerede har set.

  @Geekalot, nej, den film jeg talte om, er bare en fanfilmproduktion. Det her er jo en helt "officiel" produktion :-)

  The Insider 3-11-15 14:30

 • ★★★★★0

  Helmer og jeg talte lige om, at det kunne være fedt med noget, der foregik rigtigt langt ude i fremtiden. Måske noget med at rette på tidslinjen, ala episoderne i Enterprise.

  davenport 3-11-15 14:36

 • ★★★★★★0

  Johan, det lyder lidt som en variant af Andromeda, du beskriver der, som jo også er baseret på skriverier af herr Roddenberry. :)

  Zero Cool 3-11-15 14:58

 • ★★★★★0

  I know! Jeg var også vild med udgangspunktet i dén serie (tænker at en Star Trek"-pendant" skulle adskille sig ved ikke at have et alt for stort tidsmæssigt spring mellem afviklingen og kampen for Føderationen, og at man skulle give kampen for genetableringen en katalysator, som er tydeligt forankret i vores virkelige verden - hvis det giver mening, det blev lidt kringlet! :-)), men kom aldrig mere end en håndfuld afsnit ind i den :-) Er den god?

  The Insider 3-11-15 15:06

 • 0

  Johan jeg må ærlig indrømme at jeg håber ikke den nye serie vil blive på nogen som helst måde som DS9, ud af de 5 serier vi har finder jeg DS9 den mest kedelige af dem alle. TNG og Voyager havde taget aktuelle samfunds problemer op og kamufleret og flettet det ind i deres historier og løste dem så på den bedst mulige humane måde, en rigtig dejlig varm ideologi Rodenberry havde. Det syntes jeg ikke rigtig der var så meget at finde af i DS9, jo der var religion, men det fyldte også lige så meget i serien som det gør i virkeligheden, alt for meget :)

  Uanset hvad de finde på så håber jeg ikke det bliver, som du beskriver "Alvorstung" det tror jeg ikke en StarTrek serie kan holde til, og har på min fornemmelse at hvis den her serie kommer til at floppe, så skal vi ud i den årrække som du selv nævner hehe

  Geekalot 3-11-15 15:16

 • 0

  Davenport, som jeg lige tror det var http://www.imdb.com/title/tt3410762/?ref_=nm_flmg_wr_3 bliver den serie ligesom du snakkede om i gerne ville have :)

  Geekalot 3-11-15 15:18

 • ★★★★★0

  Hvad er det lige??? Bare noget nogen har fundet på eller hvad?

  davenport 3-11-15 15:25

 • ★★★★★★0

  Johan, jeg kan godt lide den, også selvom Hercules spiller hovedrollen. Jeg vil mene, at den ligger nogenlunde på niveau med Enterprise, en helt fin serie, uden at være helt fantastisk. Det er i hvert fald en serie, som jeg sagtens kan hygge mig med at gense en gang imellem.

  Og det vigtigste argument: Lexa Doig, som så er dukket op i cirka alle sci-fi-serier der er lavet derefter, hvilket lader til at være skæbnen for skuespillere, der har været med en i sci-fi-serie. :D

  Hun havde i øvrigt også en lille rolle i TekWar, opdager jeg, nu når vi er ved Star Trek.

  Zero Cool 3-11-15 15:39

 • 0

  Davenport jeg er ikke lige klar over det, det har stået skrevet inde på imdb i noget tid nu. Men syntes jeg læste noget om at den serie netop skulle omhandle timetravel altså dem der timetravel fixers hehe

  Geekalot 3-11-15 15:47

 • ★★★★★0

  Fedt! Jeg har faktisk hele første sæson stående, så jeg må få taget ordentligt hul på den! Eller... nu er det jo lige straks 10. november, og så ved du godt, at jeg aldrig når at se den eller nogen anden serie for den sags skyld ;-) TekWar har jeg heller aldrig dyrket - er det noget, man skal prøve at give sig i kast med? Har overvejet det pga. Shatner of course!

  The Insider 3-11-15 15:51

 • ★★★★★★0

  Jeg har aldrig set TekWar, faktisk har jeg et par huller, når det kommer til 90'er sci-fi, hvilket jeg burde gøre noget ved.

  Zero Cool 3-11-15 15:53

 • 0

  Er helt på linje med Johan her (og DS9 er klart den bedste ST ;-) )- og mulighederne for at lave aliens, der ikke er humanoider med påklistret gummi vha CGI, giver nogle helt nye muligheder efter min mening.

  Angående Andromeda er den meget varierende i stil og stemning fra det meget dramatiske og ligefrem uhyggelige til noget let-fordøjelig komedie. Det som efter min mening er det bedste er Lexa Doig, som mere eller mindre levende rumskibs AI og Trance Gemini figuren som bliver temmelig speciel i løbet af serien... så har jeg ikke sagt for meget...- men hvis man på nogen måde er til rumskibs SF og store ideer, så er den klart et kig værd...

  Dslacker 3-11-15 17:13

 • 0

  Andromeda var fed, detsvære, syntes jeg da man havde den alder at det var lidt delt, nogen var til Andremeda og andre var til Farscape, og det blev sådan lidt kørt op imod henanden.

  Geekalot 3-11-15 17:22

 • 0

  slet

  Dslacker 4-11-15 00:06

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen