Præsident Obama: Derfor er jeg trekkie

USA's nuværende præsident, Barack Obama, har ofte talt varmt om "Star Trek"-franchisen og sågar arrangeret visninger af de seneste film i Det Hvide Hus. Men hvorfor er han fan?

"Jeg var ellevild med 'Star Trek' som barn," afslører Obama over for Wired i en ny video. "Det, som gør 'Star Trek' så holdbar, er, at serien ikke handler om teknologi, men om værdier og menneskelige forhold. Derfor gør det ikke spor, at den gamle series effekter var lidt cheesy og dårlige."

"Jeg kan sagtens huske de store kampesten, som var lavet af papmache... men det gjorde ingenting, for serien skildrede en forenet menneskehed og en tro på, at vi har evnen til at løse vores problemer."

Obama inddrager endda flere ikoniske "Star Trek"-karakterer, da han beskriver vores race som helhed:

"'Star Trek', ligesom alle gode historier, fastslår, at mennesker er komplekse. Vi har alle sammen en lille smule Spock, Kirk og Scotty i os... måske endda en snert af klingon," siger Obama og henviser til de krigeriske klingon-rumvæsner, som ofte går i clinch med Kirk og Co.

"Og det fører mig videre til," fortsætter Obama, "at hvis vi skal løse vores konflikter, så skal vi kunne arbejde på tværs af grænser og uenigheder. Det er ofte omdrejningspunktet i stor kunst, stor videnskab og stor litteratur."

Obama inddrog også "Star Trek" under sin første valgkampagne i 2008, og sidste år leverede Obama tilmed en officiel erklæring, der hyldede Leonard Nimoy, efter at Spock-skuespilleren var gået bort.

Kommentarer

Præsident Obama: Derfor er jeg trekkie

  • ★★★★★★1

    Ja, gid vi som verden, snart kunne arbejde frem mod et fælles bedre. Bruge vores intelligens på udvikling og samarbejde, så tror jeg ikke der er så langt igen, og så skal jeg satme ha et holodeck - og så er det adios muchaos!!!!

    davenport12-10-16 19:16

  • ★★★★★1

    Haha! AMEN, René! :-D Og hey... nu kommer der jo snart et Virtual Reality Star Trek-spil til PlayStation. Den dag, spillet udkommer, er samtidigt den sidste dag, jeg nogensinde bliver set uden for min lejlighed ;-)

    The Insider12-10-16 19:17

  • 0

    Uber bs.. Sry Elsker Star Trek overalt. Men den illusion folk gør sig engang imellem, er altså til at brække sig over.

    Geekalot12-10-16 19:22

  • ★★★★★1

    Og han siger det ikke engang for at fiske vælgere! 

    Lars!12-10-16 19:32

  • ★★★★★★1

    Mon ikke han er en af de præsidenter, der har prøvet at finde ud af, om der var noget omkring det der Roswell?

    davenport12-10-16 19:35

  • ★★★★★1

    Haha! AMEN, René! :-D Og hey... nu kommer der jo snart et Virtual Reality Star Trek-spil til PlayStation. Den dag, spillet udkommer, er samtidigt den sidste dag, jeg nogensinde bliver set uden for min lejlighed ;-)

    Hmm jeg synes dine svar lidt modsiger hinanden alt, efter hvor man ser dem :)

    Elwood12-10-16 19:49

  • ★★★0

    Måske er Obama blevet lige lovligt inspireret af Star Trek i forbindelse med dronekrigsførelse, samt verdensomspændende cyberkrig og overvågning, men det siger vi ikke til nogen. ;)

    Dolphinfriendly12-10-16 20:19

  • ★★★★★1

    Sssssssssh, Nicki! Det har han fået fra alt det ANDET sci-fi-, han har set! Fahrenheit 451, 1984, THX1138... hvis det ikke havde været for Star Trek, havde vi været HELT på røven nu! ;-)

    The Insider12-10-16 21:51

  • ★★★★★0

    I know, Kenneth! :-D Jeg er pludseligt blevet fristet til at investere i VR alligevel, men så bare droppe at købe en NY PS4.

    The Insider12-10-16 21:52

  • ★★★★★★0

    I know, Kenneth! :-D Jeg er pludseligt blevet fristet til at investere i VR alligevel, men så bare droppe at købe en NY PS4.

    Hvis der ikke er forskel på VR-oplevelsen, er der jo heller ikke den store idé i at købe den nye PS4. :)

    Zero Cool12-10-16 22:01

  • ★★★★★0

    Præciiiis! Jeg har dog stadig en fornemmelse af, at Neo kører spillene mere "smooth". Jeg har bare mistet AL interesse i den, efter det kom frem, at den ikke tager 4K UHD-skiver.

    The Insider12-10-16 22:06

  • ★★★★★★1

    Det tror jeg desværre ikke du skal regne med. De har direkte været ude og sige, at de ekstra muskler ikke gør noget for selve performancen af spillene, heller ikke hvis man "nøjes" med 1080p, den giver bare muligheden for 4K-spil, eller, opskalering til 4K, hvilket sikkert er realiteten i de fleste tilfælde.

    Og jeg er helt enig, jeg mistede også interessen i Neo pga. manglen på UHD BD-understøttelse.

    Zero Cool12-10-16 22:13

  • ★★★★★0

    Ah, okay! Så vil jeg da med bedre samvittighed investere udelukkende i VR! Tak, man! Og ja... møg med den Neo. Overvejer derfor at hoppe over på Xbox' næste maskine.

    The Insider12-10-16 23:02

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen