Rollebesætningen til Netflix-serien "Clark" bliver udvidet

Sangerinden Myrkur er nyeste tilføjelse til den kommende Netflix-serie om den notoriske svenske forbryder Clark Olofsson.

Tilbage i maj blev det offentliggjort, at Bill Skarsgård (Pennywise i 2017-udgaven af "It") spiller hovedrollen som den legendariske svenske forbryder Clark "Gangsterbossen" Olofsson i den kommende Netflix-serie "Clark", der er instrueret og skrevet af Jonas Åkerlund ("Lords of Chaos"), der også er kendt som musikvideoinstruktør og tidligere del af metalbandet Bathory. Musikken er skrevet af Mikael Åkerfeldt fra et andet metalband, Opeth.

Resten af de medvirkende er nu også blevet annonceret. Blandt skuespillerne, der slutter sig til Bill Skarsgård, er Adam Lundgren, Sandra Ilar, Malin Levanon, Vilhelm Blomgren, Peter Viitanen, Hanna Björn, Isabelle Grill, Björn Gustafsson, Robin Nazari og Alicia Agneson. Rollelisten tæller desuden to danskere, model Freja Beha Erichsen og sangerinde Amalie Bruun, bedre kendt som Myrkur. Det fremgår af en ny pressemeddelelse.

Jonas Åkerlund fortæller: "Som instruktør leder jeg altid efter stærke karakterer, og Clarks liv og historie er fuld af fængslende og farverige karakterer. Det var altafgørende for mig at finde de rette skuespillere til de her roller, og jeg er superglad for, at vi er endt med sådan et stjerne-cast – helt ned til de mindste roller.

"Uden dette talentfulde cast kunne vi umuligt fortælle historien om, hvordan en altopslugende type som Clark kunne være i stand til at indfange selv de mest farverige mennesker. De fuldender virkelig historien om Stockholm-syndromet."

Den mest ukorrekte mand, der levede det mest politisk ukorrekte liv

Over seks episoder følger vi Olofsson, der blandt andet formåede at bryde ud af flere fængsler og begik røverier over hele Europa.

Baseret på både løgnene og sandhederne fra Clark Olofssons selvbiografi, "Vafan var det som hände", beskæftiger filmen sig med størstedelen af Clarks liv. Den kriminelle løbebane startede i 1960'erne. Som dømt i adskillige sager inden for narkohandel, mordforsøg, overgreb, tyveri og dusinvis af røverier har Olofsson tilbragt over halvdelen af sit liv bag tremmer.

I 1970'erne gav Clark anledning til fænomenet om "Stockholm-syndromet" i forbindelse med et fejlslået røveri i Stockholm. Siden da har han bibeholdt positionen som den kendiskriminelle, der manipulerede Sverige til at blive forelsket i ham.

"Clark" produceres af Scandinavian Content Group og er instrueret af Jonas Åkerlund. Netflix-serien får premiere i 2021.

Kommentarer

Rollebesætningen til Netflix-serien "Clark" bliver udvidet

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen