Selskab bag "The Walking Dead" sagsøgt for 1,9 mia. kroner

Produceren Frank Darabont mener, at han skyldes næsten 2 mia. kroner, efter at han angiveligt uretmæssigt blev fyret under 2. sæson af tv-serien "The Walking Dead".

Den Oscar-nominerede Darabont, som instruerede filmene "The Shawshank Redemption" og "The Green Mile", var i sin tid med til at søsætte "The Walking Dead" i 2010 og både skrev, producerede og instruerede flere af zombie-seriens tidlige episoder.

Men Darabont blev fyret i 2011, mens seriens 2. sæson var i produktion – angiveligt på grund af en konflikt mellem Darabont og selskabet AMC, der producerer serien, og som skar drastisk ned på føljetonens budget efter den 1. sæson.

Og Darabont er tydeligvis ikke parat til at begrave stridsøksen. I et søgsmål hævder Darabont, at han stadig skyldes 10 procent af seriens samlede indtægt, hvilket produceren og hans advokater har beregnet til godt 280 mio. dollars.

AMC udtaler selv, at Darabonts søgsmål "er uden hold i virkeligheden, og vi vil fortsat forsvare os imod søgsmålet med stor energi." Retssagen går formentlig først i gang engang i 2018.

Selvom 280 mio. dollars er et astronomisk beløb, så ville det faktisk ikke være det største beløb, et selskab har mistet i en retssag mod en fyret tv-producer, hvis AMC taber til Darabont. I 2012 blev Disney tvunget til at betale hele 319 mio. dollars til en tidligere producer på "Hvem vil være millionær?".

Kommentarer

Selskab bag "The Walking Dead" sagsøgt for 1,9 mia. kroner

 • ★★★★★0

  Efter alt det jeg har hørt om sagen (og fyringen af Darabont), har jeg ikke frygteligt meget sympati for AMC, som virker som nogle temmelig griske kyniker.

  The Insider 2-10-16 13:27

 • ★★★★★0

  Det er en pæn slat penge. 

  Lars! 2-10-16 15:11

 • ★★★★★2

  Ja, det er virkelig mange AT-AT's, Darabont kan bestille, hvis han vinder!

  The Insider 2-10-16 15:12

 • ★★★0

  Ja, Dødsstjerne og anpartsselskab lyder pludselig interessant. 

  Hvor mange standard/oldschool TIE-fighters kan man egentlig få? (altså dem uden pjat! Skjold, life support, katapultsæde og andet lir)

  Gasivodo 3-10-16 02:17

 • 0

  Ja, det er virkelig mange AT-AT's, Darabont kan bestille, hvis han vinder!

  Nej Johan, da en AT-AT koster 226,5$ kan han kun få én (og lidt reservedele)! :)

  kamikazedk 4-10-16 11:02

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen