"Star Trek" går i clinch med Donald Trump

Der er ikke noget nyt i, at amerikanske kendisser udtaler sig under en valgkamp. Men sjældent har en hel franchise blæst til kamp mod en præsidentkandidat.

Over 100 skuespillere, producere og instruktører, som i årenes løb har arbejdet på "Star Trek"-franchisen, har i samlet flok tilsluttet sig erklæringen "Trek Against Trump" på Facebook.

I erklæringen fastslår støtterne: "'Star Trek' har altid givet os en positiv fremtidsvision. En vision gennemsyret af håb og optimisme, hvor alle mennesker – uanset tilhørsforhold – skænkes den samme mængde respekt og værdighed, og hvor ens tro og livsstil respekteres, så længe de ikke skader andre."

"Vi kan ikke ignorere det, der foregår under den nuværende valgkamp. Aldrig før har der været en præsidentkandidat, der står i skærende kontrast til 'Star Trek'-universets idealer, som Donald Trump."

Erklæringen opfordrer det amerikanske folk til at stemme på Hillary Clinton og støttes af bl.a. instruktøren J.J. Abrams, skuespillerne John Cho, Simon Pegg og Brent Spiner samt den afdøde skuespiller Leonard Nimoys enke, Susan, og søn, Adam.

Da Moovy TV mødte holdet bag "Star Trek Beyond" i juli, var det da også tydeligt, at filmens skuespillere var enormt utilfredse med Trump, og at republikanerens hadske retorik måske endda har været med til at inspirere filmmagerne:

Kommentarer

"Star Trek" går i clinch med Donald Trump

 • ★★★★1

  Dejligt med endnu en god grund (oveni de allerede 15.237 eksisterende af slagsen) til at elske "Star Trek".

  The Insider 2-10-16 16:36

 • ★★★★2

  Men meget interessant, at Oliver Stone i dit interview siger, at Hillary udgør den virkelige fare :)

  chandler75 2-10-16 18:09

 • ★★★★0

  Så absolut! Personligt har jeg bare svært ved at se det... Ganske vist er hun ikke den helt ideelle kandidat (og Stone stemmer selv Jill Stein), men hvordan kan Stone forestille sig, at han bliver en mindre farlig præsident? Jeg tænker, at han bare tror, at Trump ville være en underholdende "pauseklovn" (baseret på hans kommentarer om manden), men jeg frygter sgu mere hans klovnerier end Hillarys potentielle krigstørst.

  The Insider 2-10-16 18:16

 • ★★★★1

  Tja, det er vel som at vælge mellem 90'ernes forudsigelige (og til tider ondskabsfulde) politik og så det amerikanske svar på Kim Jung Un. Jeg ved også godt, hvor jeg ville sætte mit kryds. 

  Lars! 2-10-16 20:26

 • ★★★0

  Men hvilken ST skurk minder de to kandidater mest om?

  Gasivodo 3-10-16 02:10

 • ★★★★0

  Som en anden fan vistnok skrev på Facebook... Hun er en romulaner, han er en ferengi :-) Jeg ville alligevel foretrække #1!

  The Insider 3-10-16 11:35

 • ★★★★0

  Og Bernie er Borg! :p 

  Lars! 3-10-16 13:02

 • ★★★★★1

  Ferengi er satme spot-on :D

  (Mon ikke han kender alle rules of acquisition? Og #34 bliver desværre aktuel..)

  davenport 3-10-16 14:54

 • ★★★★1

  Jeg måtte lige slå den op, René, men jeg gættede nok, det var dén - og du har desværre formentlig ret!

  The Insider 3-10-16 16:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen