Tasha Yar dukker op i 3. sæson af "Star Trek: Picard"

Den heroiske sikkerhedsofficer døde i 1. sæson af "Star Trek: The Next Generation", men er blevet "genoplivet" flere gange siden da.

Vi har længe vidst, at den næste sæson af "Star Trek: Picard" – som både er seriens tredje og sidste årgang – bliver en historisk tv-reunion.

Hele castet fra "Star Trek: The Next Generation" (1987-1994) vender nemlig tilbage i seriens svanesang, og således får trekkies lov til at se Picard, Riker, LaForge, Crusher, Troi, Worf og måske endda også den ellers afdøde Data en sidste gang, før karaktererne vinker farvel til sendefladen for sidste gang.

Og noget tyder på, at en anden kendt skikkelse fra den trendsættende og Emmy-belønnede "Star Trek: The Next Generation" også vender tilbage i 3. sæson af "Star Trek: Picard"...

Se også: Hele Enterprise-besætningen vender tilbage i første smugkig på 3. sæson af "Star Trek: Picard"

Der er nærmere bestemt tale om Starfleet-officeren Tasha Yar, som var den ansvarshavende sikkerhedsofficer om bord på Enterprise-D, da "Star Trek: The Next Generation" startede i 1987.

Men skuespilleren Denise Crosby fik relativt tidligt lyst til at forlade serien, fordi hun var skuffet over sin karakters udvikling (eller mangel på samme), så Yar blev dræbt af et gruopvækkende monster i afsnittet "Skin of Evil" mod slutningen af seriens 1. sæson.

Crosby fortrød dog sin beslutning relativt hurtigt, da "Star Trek: The Next Generation" kort tid senere blev et verdensomspændende kulturfænomen, der i øvrigt blev Emmy-nomineret i kategorien Bedste dramaserie. Men Crosby gentog dog rollen i et par afsnit, der gjorde brug af alternative universer og tidsrejser. Desuden spillede hun den onde romulanske officer Sela i flere episoder.

Og under en nylig convention i Las Vegas blev Crosby spurgt, om hun dukker op i 3. sæson af "Star Trek: Picard", og den 64-årige skuespiller svarede:

"Åh, jeg vil ikke afsløre for meget. Men I kommer til at se Tasha Yar igen. Jeg vil bare ikke fortælle jer hvordan. I bliver nødt til at se med."

Crosbys kryptiske bemærkning antyder, at der måske er tale om et flashback eller måske bare genbrug af nogle gamle klip.

Hvorom alting er, så bliver vi naturligvis klogere på sagen, når 3. sæson af "Star Trek: Picard" får streaming-premiere engang i 2023.

Kommentarer

Tasha Yar dukker op i 3. sæson af "Star Trek: Picard"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen