Podcast: Fem til fredag #26 - List of Shame: Dead Poets Society, The Wages of Fear, Perfect Blue, Umberto D. m.fl.

De to værter krydser store og små klassikere af deres list of shame, når de går i kødet på italiensk neorealisme, anime, amerikanske klassikere og mere.

Moovy Podcast har alle dage været glade for at anbefale film. Hvad end de kommer fra Italien, Japan, Sydkorea eller blot er obskure film, du formentlig aldrig har hørt om.

I denne uges afsnit får du en ny form for fem til fredag – de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, skal nemlig have krydset nogle store og små klassikere af deres list of shame. Film, som resten af verden siger er så gode, at man simpelthen er nødt til at se dem.

I denne udgave tager vi hul på den top 250, man kan finde på filmsitet Letterboxd.com, hvor brugere har stemt og sammen kåret de 250 bedste fiktionsfilm. Du kan se listen her.

HØR OGSÅ: FEM TIL FREDAG #25 - 5 ITALIENSKE FILM DU SKAL SE!

Vi følger op på de italienske anbefalinger, når Mikkel går i kødet på det neorealistiske mesterværk "Umberto D.". En film, der på smukkeste – og tragisk – vis illustrerer Italiens nybrud i landets måde at lave film på i en efterkrigstid. 

Tempoet skifter med den japanske animefilm "Perfect Blue", der svælger i psykoseksuelle referencer i bedste Brian De Palma-stil, når den fortæller en perverteret historie om en popstjernes liv, der går i opløsning. Men hører anime overhovedet hjemme blandt de bedste film nogensinde?

"The Wages of Fear" er fransk suspense à la Hitchcock, når det er allerbedst. Men kan højoktan-klassikeren måle sig med sit remake, "Sorcerer?"

Der står også amerikanske klassikere på menuen. "Dead Poets Society" forsøger at åbne op for nogle følelser med sin coming-of-age-skildring af unge drenge på en kostskole. "All About Eve" er klassisk Hollywood-drama fra den gyldne æra, hvor darlings som Bette Davis, Marilyn Monroe og Anne Baxter dukker op.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Fem til fredag #26 - List of Shame: Dead Poets Society, The Wages of Fear, Perfect Blue, Umberto D. m.fl.

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen