Podcast: Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i marts! (m. Rikke Johnsen)

Sammen med Øst for Paradis vender Moovy Podcast Cinemateket-visningerne for marts, der har store instruktører, Oscar-show, Pixar og meget mere på programmet.

Med en top 5 over Cate Blanchetts bedste filmroller og et stort dyk ned i Sofia Coppolas filmografi er Moovy Podcast nu tilbage med en kalenderepisode i samarbejde med den aarhusianske biograf Øst for Paradis.

I disse afsnit gennemgår dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, Cinemateket-visningerne i Øst for Paradis, og de har som altid programlægger Rikke Johnsen med, der hjælper med at sætte ord på, hvorfor disse film skal ses på det store lærred.

Måneden er særlig, fordi den indgår i Århundredets festival – en aarhusiansk vidensfestival, der i år sætter fokus på grænser, hvilket afspejler sig i månedens program. Eksempelvis udforskes psykens grænser i Miloš Formans enestående "Gøgereden", hvorefter du kan se Stanley Kubrick udforske tid, rum og sted i "Rumrejsen år 2001". 

HØR OGSÅ: SPOTLIGHT #10 - SOFIA COPPOLA: BERØMMELSENS PRIS (DEL I)

Det samme kan på sin vis siges om Sally Potters alternative periodedrama, "Orlando", som er en tidsrejsende kærlighedsfortælling baseret på Virginia Woolf-forlæg og med en tidlig Tilda Swinton-præstation.

Desuden er der en unik mulighed for at se den originale "Toy Story" på det store lærred. Men hvis du er til en helt anden boldgade af film, kan du også slappe af med en af David Lynchs hovedværker i form af den mystiske "Mulholland Drive". 

Et par genreklassikere skal der også til, så varm lattermusklerne op til Mel Brooks hysterisk morsomme "Sheriffen skyder på det hele" eller find whiskyen og cigaretterne frem til den ultimative noir-film, "Kvinden uden samvittighed". Hvis du er til de mere oversete titler, er Nic Roegs "Walkabout" et must – en sanselig, barsk og rørende coming of age-fortælling i den australske outback.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Moovy x Øst for Paradis præsenterer: Dette skal du se i marts! (m. Rikke Johnsen)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen