Podcast: Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del II)

Anden del af Spotlight-serien om Hollywoods største rebel, Paul Schrader, byder på æstetiske mesterværker, perverterede kærlighedsfortællinger og en rockspillende Michael J. Fox.

I første del af vores dybdegående Spotlight-serie om manuskriptforfatteren og instruktøren Paul Schrader gennemgik vi filmmagerens spæde start, inspirationer og det store gennembrud i 1980 med "Købt af kvinder".

I anden del fortsætter vi rejsen gennem Schraders liv og karriere, og 1980'erne er et årti, der byder på store visuelle oplevelser – og ikke mindst perverterede og vrede fortællinger, som den amerikanske mester har gjort til sit varemærke.

HØR OGSÅ: SPOTLIGHT #6 - PAUL SCHRADER: HOLLYWOODS STØRSTE REBEL (DEL I)

"Cat People" fra 1982 bliver Paul Schraders første forsøg med en gyser, og her er der masser af erotik at finde, ligesom tilfældet senere bliver med den Roman Polanski-lignende thriller, "Se Venedig og dø" ("The Comfort of Strangers"). 

Årtiets hovedværk for Paul Schrader bliver dog den japanske "Mishima: A Life in Four Chapters" – et sanseligt og visuelt mesterværk, der bliver Schraders foreløbigt kunstneriske højdepunkt med hjælp fra kollegerne Francis Ford Coppola og George Lucas.

Mindre kedeligt bliver det ikke i de to atypiske værker "Patty Hearst" og "Vild med rock" ("Light of Day") – to film, værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel skal finde ud af, hvordan passer ind i Paul Schraders filmografi.

Og så er manden heller ikke færdig med at skrive manuskripter for andre, hvor to markante Martin Scorsese-samarbejder bl.a. kommer på banen.

Vi lyttes ved! (Bemærk: dette er anden episode ud af fire)

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del II)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen